Πολλά ερωτήματα για τον Ρίμπκιν…

Πολλά ερωτήματα για τον Ρίμπκιν…

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικογενειακή ή εθνική υπόθεση; Ιδού το ερώτημα, που ταλανίζει τη Ρωσία, σχετικά με την «εξαφάνιση» του Ιβάν Ρίμπκιν, υποψηφίου για την προεδρία και πολιτικού συμμάχου του εξόριστου μεγαλοεπιχειρηματία, Μπόρις Μπερεζόφσκι.

Σύμφωνα με το Ασοσιέιτεντ Πρες, η «αιφνίδια επανεμφάνισή του δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα», καθώς ο υποψήφιος για τις εκλογές της 14ης Μαρτίου προβαίνει τώρα σε αόριστες δηλώσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιο σκοτεινό παιχνίδι παίχτηκε σε βάρος του. H σύζυγός του, ωστόσο, είναι εμφανώς οργισμένη για την πολυήμερη απουσία του και κληθείσα να τη σχολιάσει στο ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, αναφώνησε: «Φτωχή Ρωσία, που θέλουν να σε κυβερνήσουν τέτοιοι άνθρωποι»! H κυρία Αλμπίνα, μάλιστα, αρνήθηκε να μιλήσει σε Αμερικανούς δημοσιογράφους, κλείνοντάς τους το τηλέφωνο.

Ο Ιβάν Ρίμπκιν ήταν άφαντος από την περασμένη Πέμπτη και προχθές εντοπίστηκε στο Κίεβο, όπου, όπως δήλωσε, είχε κλείσει το κινητό του και δεν άκουγε ειδήσεις. Την Κυριακή, η σύζυγος δήλωσε την εξαφάνιση, τα σενάρια περί δολοφονίας άρχισαν να κυκλοφορούν και το Κρεμλίνο μιλούσε για διαφημιστικό προεκλογικό τέχνασμα.

Μόλις αποκαλύφθηκε, ο πρώην πρόεδρος της Δούμα, εμφανίστηκε ενοχλημένος για το θόρυβο που έγινε, αλλά στη συνέχεια επιχείρησε να δώσει πολιτική διάσταση στο θέμα, χωρίς να αποσαφηνίσει τι ακριβώς του συνέβη. «Τέτοια τυραννία δεν έχω ξαναδεί εδώ και 15 χρόνια που συμμετέχω στην πολιτική ζωή»… «Είναι σαν να επιστρέφω από διαπραγματεύσεις με τους Τσετσένους». Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή