Αποχρωσεις

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πνεύμα του Κακού

Να ‘ναι άραγε το υποχθόνιο πνεύμα του Κακού, που ανάβει τις μυστηριώδεις φωτιές μέσα και έξω από τα σπίτια των τρομοκρατημένων κατοίκων ενός μικρού ψαράδικου χωριού στις βόρειες ακτές της Σικελίας, ή κάποιο φαινόμενο που, αργά ή γρήγορα, θα ανακαλύψουν οι επιστήμονες; Για την ώρα, πάντως, οι τελευταίοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και μόνο ο εφημέριος του χωριού επιμένει ότι τη λύση στο μυστήριο θα δώσει ένας εξορκιστής. «Αυτό που συμβαίνει είναι ό,τι συνήθως συμβαίνει, όταν το κακό εισβάλλει στη ζωή εκείνων που τού επιτρέπουν να εισέλθει», φέρεται να δήλωσε ο πατέρας Γκαμπριέλε Αμορθ, ενώ ειδικοί σε θέματα ηλεκτρισμού, μαγνητικών πεδίων, γεωλογίας, σύγχρονων τηλεπικοινωνιών, αλλά και αξιωματούχοι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας ομολογούν την αδυναμία τους να εξηγήσουν πώς ξεσπούν οι πυρκαγιές και τι προκαλεί τις εκρήξεις, που άρχισαν στα μέσα του περασμένου μήνα, στο μικρό χωριουδάκι της Σικελίας κι έχουν κατατρομοκρατήσει τους κατοίκους του. Με προτροπή-εντολή του δημάρχου τους, οι 150 κάτοικοι του χωριού Κανέτο ντι Καρόνια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και προτιμούν να κοιμούνται στο ύπαιθρο, έως ότου δοθεί κάποια εξήγηση στις μυστηριώδεις φωτιές που ξεσπούν «άνευ λόγου και αιτίας», καίγοντας από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι έπιπλα στο εσωτερικό των σπιτιών και ηλεκτροφόρα σύρματα και υδραγωγούς εκτός αυτών.

Αλήθεια και ψέματα

Η αλήθεια περνάει μέσα από το Διαδίκτυο. Οι άνθρωποι που λένε ψέματα είναι πολύ πιθανόν να το κάνουν μιλώντας στο τηλέφωνο ή ακόμη και όταν επικοινωνούν πρόσωπο με πρόσωπο, παρά μέσω e-mail. Οσο… αναληθές κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μέσο διασφαλίζει την απόσταση μεταξύ δυο ατόμων που επικοινωνούν, εντούτοις, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι ψεύτες προτιμούν το τηλέφωνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διενήργησε ο ψυχολόγος Τζεφ Χάνκοκ του πανεπιστημίου Cornell στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, τα λιγότερα ψέματα λέγονται μέσω e-mail, σε ποσοστό 14%, και έπονται τα μηνύματα με 21%, η διά ζώσης επικοινωνίας με 27% και τα τηλεφωνήματα με 37%.

Ασ’ τα τα μαλλάκια σου…

Φυσικό στολίδι ομορφιάς, τα πλούσια υγιή μαλλιά δεν είναι πάντα δώρο της φύσης, αλλά μπορεί να είναι το αποτέλεσμα προσθετικής, η οποία δεν έχει αποκτηθεί πάντοτε με νόμιμα μέσα. H Βικτώρια Μπέκαμ, πάντως, δεν διστάζει καθόλου να ομολογήσει ότι η όμορφη κόμη της προέρχεται από τα μαλλιά Ρώσων κρατουμένων. H δήλωσή της αυτή στην εφημερίδα «Τάιμς» φαίνεται ότι ώθησε τους ρεπόρτερ να διερευνήσουν το ζήτημα, για να ανακαλύψουν ότι τα κομμωτήρια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις των πελατών τους, αναγκάζονται να αναζητούν το «πολύτιμο υλικό» τους παντού: από φυλακές μέχρι ψυχιατρεία. Οι πελάτισσες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν πολλά, προκειμένου ν’ αποκτήσουν την επιθυμητή κόμη, αφού δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν έως ότου μακρύνουν τα δικά τους μαλλιά. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι θεωρούν ότι φυλακισμένοι και ψυχικά ασθενείς προφανώς δεν έχουν λόγους να διατηρούν μακριά κι ωραία μαλλιά, όντας έγκλειστοι και φροντίζουν να τούς απαλλάξουν απ’ αυτά. Κατά τα λεγόμενα Ρωσίδας αξιωματούχου, οι φρουροί των φυλακών κόβουν τα μαλλιά των γυναικών, επικαλούμενοι λόγους υγιεινής, αλλά στην πραγματικότητα επειδή κάνουν «χρυσές δουλειές».

Οπλο από… χοιρινό

Στο… λαρδί (χοιρινό λίπος) αναζητούν οι ισραηλινές αρχές τον σύμμαχο στον πόλεμο κατά των Παλαιστινίων καμικάζι, που σκορπούν τον θάνατο σε μέσα μαζικής μεταφοράς και δημόσιους χώρους, όπου συνωστίζονται άνθρωποι. H ισραηλινή αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να κρεμαστούν σακουλάκια με λαρδί σε λεωφορεία, εμπορικά κέντρα και σχολεία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστινίων. Το γεγονός ότι το σώμα του ισλαμιστή καμικάζι όταν ανατιναχθεί μπορεί να έλθει σε ανίερη επαφή με το «ακάθαρτο» χοιρινό λίπος μπορεί -κατά την υπόθεση των Ισραηλινών- να αποτρέψει τους δράστες από το αποτρόπαιο εγχείρημά τους. Αν και το χοιρινό είναι εξίσου «ακάθαρτο» για τους Εβραίους, το ιερατείο των ραββίνων λέγεται ότι έδωσε το «πράσινο φως» στις Αρχές να εφαρμόσουν το μέτρο. Μόνο που υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο από τους ισλαμιστές καμικάζι, με τον ίδιο τρόπο που το πέτυχαν και οι Εβραίοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή