H γρίπη πουλερικών «χτύπησε» Ταϊλανδό

H γρίπη πουλερικών «χτύπησε» Ταϊλανδό

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπανγκοκ. Ενα ακόμα κρούσμα γρίπης των πουλερικών σε άνθρωπο διαπιστώθηκε στην Ταϊλάνδη, ενώ η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πιθανολογείται πάταξη της επιδημίας στην Ασία πριν από την πάροδο δύο ετών. Επίσης, η ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι τα τελικά αποτελέσματα των αναλύσεων δεν δείχνουν ότι ο ιός έχει μεταλλαχθεί ώστε να προσβάλλει με μεγαλύτερη ευκολία ανθρώπους. Στην Κίνα διαπιστώθηκε μια ακόμα εστία στην Γκουάνγκντονγκ, ενώ όπως ανακοινώθηκε στην επαρχία Γκουανγκξί, που συνορεύει με το Βιετνάμ, κινητοποιήθηκαν 16 χιλιάδες εργάτες για να βρουν την προέλευση του ιού. Το Πεκίνο, εξάλλου, προετοιμάζεται για να προλάβει τα ανθρώπινα κρούσματα της νόσου. Ετσι οι σύνεδροι που θα φτάσουν στην πρωτεύουσα απ’ όλη την Κίνα τον ερχόμενο μήνα για τις συνεδριάσεις του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου αναμένεται να θερμομετρούνται καθημερινά.

Τέλος, εκτός Ασίας εντοπίσθηκε γρίπη των πουλερικών σε τέσσερις αγορές ζωντανών πουλερικών στο Νιου Τζέρσεϊ, κάτι που δεν είναι ασύνηθες. Το στέλεχος που εντοπίσθηκε είναι εντελώς αβλαβές για τον άνθρωπο. Επίσης στη Νορβηγία εντοπίσθηκε αβλαβές στέλεχος του ιού της γρίπης σε αγριόπαπια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή