Οι Ισραηλινοί θέλουν τη διάλυση οικισμών

Οι Ισραηλινοί θέλουν τη διάλυση οικισμών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πλειοψηφία των Ισραηλινών υποστηρίζει το σχέδιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για τη διάλυση των εβραiκών οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα «δημοψηφίσματος», που πραγματοποιήθηκε από τη μεγαλύτερη ισραηλινή εφημερίδα. H εφημερίδα «Γιεντότ Αχρονότ» συγκέντρωσε, μέσω Ιντερνέτ, ψήφους συνδρομητών της, αλλά και μέσω χιλίων καλπών που έστησε την περασμένη εβδομάδα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το 77% των Ισραηλινών υποστηρίζουν την πρόταση του πρωθυπουργού. Εκπρόσωπος της εφημερίδας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι δεν πρόκειται για επιστημονική έρευνα, ωστόσο η διαφορά που αναδείχθηκε μέσω του δημοψηφίσματος μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων της διάλυσης των εβραϊκών οικισμών δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί. Στους εποικισμούς της Γάζας ζουν σήμερα 9.000 Ισραηλινοί.

Πάντως, οι ζυμώσεις γύρω από την ανταλλαγή εδαφών και τη διατήρηση εν ζωή του αμερικανικού Οδικού Χάρτη φαίνεται ότι καλά κρατούν. O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ μιλώντας προς Αμερικανούς βουλευτές άφησε να διαφανεί ότι ο Λευκός Οίκος θα υποστηρίξει το σχέδιο του Ισραήλ για αποχώρηση από τα παλαιστινιακά εδάφη. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ένας ακόμη Αμερικανός μεσολαβητής ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή