Δύο πυρκαγιές με 90 νεκρούς στην Κίνα

Δύο πυρκαγιές με 90 νεκρούς στην Κίνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΚΙΝΟ. Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχασαν προχθές τη ζωή τους στην Κίνα, όταν δύο μεγάλες πυρκαγιές κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα εμπορικό κέντρο και ένα ναό. H μη συμμόρφωση των Κινέζων με τους κανονισμούς ασφαλείας έχει κατ’ επανάληψιν προκαλέσει πολύνεκρα δυστυχήματα, γεγονός που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, η οποία δήλωνε χθες αποφασισμένη να λάβει ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα. Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν στην Τζιλίν της BA Κίνας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου, στον οποίο υπήρχαν καταστήματα, ιδιωτικά λουτρά και μια αίθουσα χορού. Σύμφωνα με αξιωματούχο της κινεζικής πυροσβεστικής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, η πλειοψηφία των θυμάτων βρισκόταν στον τρίτο και στον τέταρτο όροφο.

«Οσοι βρίσκονταν στους δύο πρώτους ορόφους στάθηκαν τυχεροί γιατί πρόλαβαν να εξέλθουν του κτιρίου», δήλωσε ο τελευταίος. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Τζιλίν δήλωσε ότι οι περισσότεροι τραυματίες υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, ενώ πολλοί που πήδηξαν πανικόβλητοι στο κενό από τα παράθυρα του κτιρίου νοσηλεύονται με σοβαρά κατάγματα. Τα αίτια της τραγωδίας δεν είχαν αποσαφηνιστεί μέχρι αργά χθες το απόγευμα, αλλά το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε η πυρκαγιά ξεκίνησε σε αποθήκη που βρισκόταν δίπλα στον θερμοστάτη των λουτρών.

Λίγες ώρες αργότερα, μία ακόμα πυρκαγιά στερούσε τις ζωές 39 γυναικών, οι οποίες προσεύχονταν σε ναό της πόλης Χαϊνίνγκ της Ανατολικής Κίνας. H φωτιά που ξέσπασε, σύμφωνα με τις αρχές, από αρωματικά κεριά προκάλεσε την κατάρρευση της οροφής του χτισμένου, από ξύλα μπαμπού, ναού με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο η πλειοψηφία των προσκυνητών. Τέσσερις ακόμα γυναίκες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής με σοβαρά εγκαύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή