Εντουαρντς και Κέρι λίγο πριν από… το νήμα

Εντουαρντς και Κέρι λίγο πριν από… το νήμα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τη στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσουν, ενόψει της μεγάλης μάχης της 2ας Μαρτίου, αποκάλυψαν χθες οι δύο εναπομείναντες μονομάχοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζον Κέρι και Τζον Εντουαρντς. Στο επίκεντρο της στρατηγικής που αναμένεται να ακολουθήσει ο Τζον Εντουαρντς βρίσκεται η ενίσχυση των επιθέσεων του υποψηφίου κατά των επιλογών του γερουσιαστή Κέρι στο θέμα της NAFTA, καθώς και των σχέσεων που διατηρεί με τα μεγάλα συμφέροντα λόγω της πολύχρονης παρουσίας του στην καρδιά του πολιτικού κατεστημένου της Ουάσιγκτον.

Μάχη για τις 10 Πολιτείες

Ο Τζον Κέρι, από την πλευρά του, χωρίς να έχει εμφανίσει συγκεκριμένο πεδίο επιθέσεων εναντίον του Εντουαρντς, αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει τη μάχη και στις 10 Πολιτείες, οι οποίες ψηφίζουν στις 2 Μαρτίου, επικεντρώνοντας παράλληλα την προσοχή του στον Τζορτζ Μπους, με τηλεοπτικές διαφημίσεις που θα προβληθούν κατά κύριο λόγο στις Πολιτείες όπου η αναμέτρηση του ερχόμενου Νοεμβρίου αναμένεται να είναι η πιο σκληρή.

Ο κ. Κέρι βρίσκεται ήδη στο Οχάιο, στο οποίο επικεντρώνεται η προσοχή της προεκλογικής του εκστρατείας, τόσο για τις προκριματικές όσο και για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε την καμπάνια σε όλες τις Πολιτείες ανεξαιρέτως», δήλωσε ο κ. Κέρι, υιοθετώντας μια ελαφρώς σκληρότερη ρητορική μετά τη μη αναμενόμενη υψηλή επίδοση του Τζον Εντουαρντς στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν. Οι δύο αντίπαλοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την ερχόμενη εβδομάδα στη Χαβάη, στο Αϊντάχο και στη Γιούτα, διεκδικώντας τους 61 εκλέκτορες των Πολιτειών αυτών, πριν στρέψουν την προσοχή τους στην σούπερ Τρίτη και τη διεκδίκηση 1.151 εκλεκτόρων.

Πολιτικοί αναλυτές πάντως επισημαίνουν ότι η πολύ καλή εμφάνιση του Τζον Εντουαρντς, μάχιμου δικηγόρου πριν εκλεγεί γερουσιαστής, στην τηλεοπτική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής, καθώς και η κριτική που άσκησε στην πολιτική που έχει ακολουθήσει ο αντίπαλός του στα θέματα του διεθνούς εμπορίου, συνέβαλαν στην πολύ καλή του εμφάνιση στην εκλογική αναμέτρηση του Ουισκόνσιν.

Οι επιθέσεις του κ. Εντουαρντς για το θέμα της NAFTA, πάντως, δεν έμειναν αναπάντητες από τον Κέρι, ο οποίος έσπευσε να υπενθυμίσει ότι το 1993, όταν το θέμα ετέθη προς ψήφιση στην Γερουσία, ο κ. Εντουαρντς δεν ήταν καν γερουσιαστής. «Δεν γνωρίζω πού μπορεί να ψήφισε, σίγουρα πάντως δεν ήταν στη Γερουσία», τόνισε ο Τζον Κέρι. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι επικεφαλής των εκστρατειών των δύο υποψηφίων υπογραμμίζουν πως το θέμα του εμπορίου θα κυριαρχήσει στην αναμέτρηση του Οχάιο, μια Πολιτεία την οποία κέρδισε οριακά ο Μπους στις εκλογές του 2000, έχει όμως από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή