Οταν οι σταρ αδειάζουν τις ντουλάπες τους…

Οταν οι σταρ αδειάζουν τις ντουλάπες τους…

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει ένα μυστικό στο Χόλιγουντ. Αληθινοί σταρ -ονόματα δεν λέμε- γεμίζουν διακριτικά τις τσέπες τους, δημοπρατώντας ρούχα σχεδιαστών που τους έχουν χαριστεί (στην ιστοσελίδα ebay.com). Ευτυχώς για τους ίδιους, κανένας παπαράτσι δεν τους έχει «συλλάβει» την ώρα της συναλλαγής αφού φροντίζουν να παραδίδουν το… εμπόρευμα όταν η πόλη κοιμάται: στιλέτο Μανόλο Μπλάνικ, Τζίμι Τσου, Μίου Μίου, τσάντες Λουί Βιτόν και Πράντα, φορέματα Ντόλτσε & Γκαμπάνα, πολλά ακόμη και με τις ετικέτες τους.

Το 50% από τις πωλήσεις τούς ανήκει. Τι κι αν δεν πλήρωσαν ποτέ για τα συγκεκριμένα είδη; Ας είναι καλά οι εξειδικευμένοι dealers που μεσολαβούν, με το αζημίωτο φυσικά. «Βοηθάμε τους σταρ να ξεφορτωθούν δώρα που τους είναι άχρηστα», ισχυρίζονται.

Η Τζέι Χερς είναι η προσωπική στυλίστρια παραγωγών, ηθοποιών (και των συζύγων τους) και ιδιοκτήτρια μπουτίκ στο Λος Αντζελες. Μεταξύ άλλων, πηγαίνει στα σπίτια τους και τους βοηθάει να ξεσκαρτάρουν την γκαρνταρόμπα τους. Παλιότερα πρότεινε στους πελάτες της να χαρίζουν τα είδη πολυτελείας στην οικονόμο τους ή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά όπως λέει, «πόσα Γκούτσι πορτοφόλια μπορεί να χρειάζεται μια οικονόμος;»

Μέχρι που σκέφτηκε το Ιντερνετ και το εύκολο χρήμα. Εδώ και μερικούς μήνες δεν προλαβαίνει να ανοίξει την μπουτίκ της και την περιμένουν οι σταρ με βαλίτσες. Ινκόγκνιτο φυσικά, αφού απαιτούν απόλυτη εχεμύθεια: «Είναι άλλο να δίνεις τα ρούχα σου και άλλο να μάθει ολόκληρος ο κόσμος ότι προσπαθείς να μεταπουλήσεις κάτι που σου χαρίστηκε».

Τον περασμένο μήνα, μία σταρ εμφανίστηκε με καμιά ντουζίνα σακούλες από το πολυκατάστημα Μπάρνεϊς με δεκάδες αφόρετα ζευγάρια στιλέτο. «Τα αράδιασε όλα στο πάτωμα. Δεν είπε κουβέντα. Το μόνο που ήθελε ήταν το αντίτιμό τους», είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Τώρα που πλησιάζουν και τα Οσκαρ, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη. Μετά την περασμένη απονομή, βρέθηκαν στο σπίτι δημοφιλούς ηθοποιού αρώματα, καλλυντικά, γυαλιά ηλίου, ρολόγια αξίας 30.000 δολαρίων, όλα του κουτιού? μαζί και επιταγές δώρων για δωρεάν ενέσεις μπότοξ, γούνες, ταξίδια.

Οταν πρωτοξεκίνησε το eBay το 1995, θύμιζε μεγάλο παζάρι με αρκουδάκια και καπέλα του μπέιζμπολ. Σήμερα έχει φτάσει να πουλάει πολυτελή ρούχα και αξεσουάρ της ίδιας σεζόν. Εχει υπολογιστεί ότι πωλούνται δύο τσάντες κάθε λεπτό της ώρας, ενώ σημειώνονται 34.000 αιτήματα για προϊόντα Πράντα σε καθημερινή βάση.

Ομως μη βιαστείτε. Αν ενδιαφέρεστε για ρούχα θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι μικροσκοπικά, όσο μινιόν οφείλει να είναι και μία σταρ του Χόλιγουντ. Ακόμη κι αυτά όμως εξαντλούνται στο λεπτό. Οσο για τους… τζαμπατζήδες σταρ, τα περιθώρια στενεύουν, αφού πολλοί είναι οι σχεδιαστές που τους υποχρεώνουν να υπογράψουν ότι δεν πρόκειται να μεταπουλήσουν τα δώρα τους.

Οπως λένε από το γραφείο Τύπου γνωστού οίκου μόδας, «είναι τουλάχιστον αγένεια να στέλνεις κάτι σε κάποιον κι εκείνος να το πουλάει». Οταν ένας οίκος στέλνει ένα φόρεμα αξίας 5.000 δολαρίων, δεν το κάνει από μεγαλοψυχία αλλά με την ελπίδα ότι θα φορεθεί σε κάποια λαμπερή απονομή στο κόκκινο χαλί. Ενα παράδειγμα: η εμφάνιση της Χάλι Μπέρι με δημιουργία του Ελι Σαμπ στα Οσκαρ ισοδυναμούσε με διαφήμιση αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων! Ε, τουλάχιστον αυτή, δικαιούται ένα δωράκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή