Αντίο υποψήφιε Ντιν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Χάουαρντ Ντιν τόλμησε. Εμφανίστηκε από το πουθενά, για να επιτεθεί στην πολιτική Μπους έναντι του Ιράκ, παρότι πολύ πιο γνωστοί αντίπαλοί του έπραξαν το ίδιο και με προσοχή. Αυτή η αίσθηση της απροσχημάτιστης τόλμης έλαμψε στην εκστρατεία του και άναψε τα πάθη για τη νίκη και την κατάκτηση του Λευκού Οίκου. Σπανίως μια κομματική οδός έχει μεταποιηθεί τόσο ανοιχτά από κάποιον πολιτικό, ο οποίος στη συνέχεια, φυσικά, έχασε όλες τις μάχες που είχε μπροστά του.

Ο κ. Ντιν, ο πρώην κυβερνήτης του Βέρμοντ, θα διερωτάται, όπως κι εμείς οι υπόλοιποι, εάν η εκστρατεία του ήταν προϊον φαντασίας: ένα πολιτικό ανέκδοτο, με τη μορφή κομήτη και την έννοια της γκάφας; H αλήθεια για την κατάρρευση αυτής της εκστρατείας έγινε οδυνηρά σαφής στην εκπληκτική δαπάνη των 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την προσέλκυση ψηφοφόρων της Αϊόβα και του Νιου Χαμσάιρ. Οπως αποδείχθηκε, η υπογραφή του κ. Ντιν στο θέμα της αδιαμφισβήτητης αντίθεσης στον πόλεμο του Ιράκ δεν μπορούσε να τον οδηγήσει στη νίκη. Οι ψηφοφόροι των προκριματικών είχαν ανάμικτα αισθήματα για το ζήτημα αυτό, ενώ εξίσου σημαντική αποδείχθηκε η άποψή τους για το αδίστακτο στυλ του υποψηφίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή