ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΣΙ HTAN ΡΩΣΟΙ KAI ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ

Μείωση των αιτούντων πολιτικό άσυλο στην Ε.Ε.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν πολιτικό άσυλο σε προηγμένες οικονομικά χώρες, ιδιαίτερα στις χώρες της E.E. το 2003. Σύμφωνα με έκθεση του OHE, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν πολιτικό άσυλο στις 36 πλουσιότερες χώρες του κόσμου μειώθηκε το 2003 κατά μέσο όρο 20%. Πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό πολιτικών προσφύγων από τη λήξη του πολέμου της Βοσνίας. Οι αιτούντες πολιτικό άσυλο είναι στην πλειοψηφία τους Ρώσοι και Τσετσένοι. H επιτροπή του OHE για τους πρόσφυγες ελπίζει ότι τα νέα αυτά στοιχεία θα επιτρέψουν στις χώρες της EE να εστιάσουν στο πρόβλημα της καλύτερης προστασίας τους.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ EPEYNA ΓΙΑ TA ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Υπολογιστής, ο καλύτερος… φίλος

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μεγάλος αριθμός Βρετανών δηλώνει ότι έχει δεθεί συναισθηματικά με τον υπολογιστή τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες. Το 28% των ενηλίκων και το 60% των παιδιών δηλώνει ιδιαίτερα συνδεδεμένο συναισθηματικά με τον υπολογιστή τους. Ενας στους τρεις ενήλικες και 44% των παιδιών χαρακτηρίζουν τον υπολογιστή τους «έμπιστο φίλο», ενώ το 17% των παιδιών και το 8% των ενηλίκων δηλώνει ευτυχέστερο με τον υπολογιστή τους απ’ ό,τι με κάποιο σύντροφο ή φίλο. Το 13% των παιδιών από 11 έως 16 ετών δηλώνει ότι «μιλάει συχνά» με τον υπολογιστή του.

ΑΠΟ TO ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

Κλειστές πόρτες σε οργανώσεις

ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ. H Διεθνής Αμνηστία και δύο άλλες οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Αμερικανό υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, για την απόφαση του Πενταγώνου να απαγορεύσει σε μέλη τους να παραβρεθούν στις δίκες κατηγορούμενων ως μέλη της Αλ Κάιντα, που κρατούνται στις φυλακές του Γκουαντανάμο. Σε απάντηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην αίτηση των οργανώσεων, η οποία δημοσιεύθηκε χθες, επισημαίνεται ότι οι εκπρόσωποί τους δεν μπορούν να παραβρεθούν στις δίκες λόγω έλλειψης χώρου και άλλων προβλημάτων υποδομής.

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΟΥΖΜΠΕΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Επίσκεψη Ράμσφελντ στην Τασκένδη

ΤΑΣΚΕΝΔΗ. Στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν έφθασε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας, Ισλάμ Καριμόφ και άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους. Είναι η τρίτη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού σε διάστημα δύο ετών. O Ντ. Ράμσφελντ στη συνέχεια θα μεταβεί στο γειτονικό Καζακστάν και το Αφγανιστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή