Αποχρωσεις

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληρωμένο στοίχημα

Το στοίχημα έχει γούστο, όταν το εννοείς. Οταν είσαι αποφασισμένος όχι μόνο να κερδίσεις, αλλά και να χάσεις. Κάτι που δεν τήρησε ένας τζογαδόρος από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας, ο οποίος έβαλε μεν στοίχημα, αλλά όταν το έχασε, αρνήθηκε να πληρώσει, με αποτέλεσμα να χάσει… τα δόντια του. Σε αντίποινα, ο έτερος «συμβαλλόμενος» τού πήρε τη μασέλα, έως ότου πληρώσει το χρέος του. Εκείνος πάλι απευθύνθηκε στην αστυνομία, ζητώντας τη συνδρομή της, με το… ακλόνητο επιχείρημα ότι για τις επόμενες μέρες θα ήταν αναγκασμένος να ζει μόνο με υγρή τροφή. Οι αστυνομικοί έπεισαν τον νικητή του στοιχήματος να επιστρέψει το τρόπαιο, αφού προηγουμένως ο αναξιόπιστος τζογαδόρος αναγκάστηκε να καταβάλει τίμημα 150 ευρώ για το στοίχημα και να ξαναβρεί το χαμόγελό του.

Ιδιορρυθμίες

Οταν υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια παραπτώματος, οι εισαγγελικές αρχές οφείλουν να αναλάβουν δράση και να αποδώσουν δίκαιο. Αυτό ακριβώς έπραξε η εισαγγελική αρχή του Κάσελ της Γερμανίας στην περίπτωση ενός 23χρονου νεαρού, ο οποίος… έκλεβε ρεύμα από κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό για τη λειτουργία του φορητού υπολογιστή του. Οταν, τον περασμένο Νοέμβριο, οι αστυνομικοί της περιοχής αντιλήφθηκαν την περίεργη συμπεριφορά του νεαρού, αρχικώς πίστεψαν ότι είχε κλέψει τον υπολογιστή και τον συνέλαβαν. Μετά τη σχετική έρευνα, ωστόσο, ο δράστης απέδειξε ότι ο υπολογιστής όντως τού ανήκε, αλλά εκείνο που έκλεβε ήταν το ρεύμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό, αξίας μόλις 0,2 ευρώ! H προτίμησή του στη χρήση κλεμμένου ρεύματος τέτοιας μηδαμινής αξίας μάλλον έχει βαθιά εσωτερικά αίτια, τα οποία πάντως ουδόλως οφείλουν να αναζητήσουν οι αρμόδιες αρχές, επιβάλλοντας τις δέουσες ποινές.

Οι Φρουροί της Υγείας

Είτε οι γιατροί στη συγκεκριμένη κινεζική επαρχία είναι πολύ κακοί είτε οι ασθενείς πολύ άγριοι. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απόφαση νοσοκομείου στη Σιχουάν της Κίνας να προσλάβει σωματοφύλακες, προκειμένου να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των γιατρών του, οι οποίοι δέχονται τις βίαιες επιθέσεις των ασθενών τους. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Yangcheng Evening News», οι επιθέσεις και οι απειλές των ασθενών και των συγγενών τους εναντίον γιατρών πηγάζουν από τη δυσφορία τους για την ανεπαρκή ιατρική φροντίδα. H εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες των σωματοφυλάκων, οι οποίοι εφοδιασμένοι με γκλομπς και συσκευές ενδοεπικοινωνίας φρουρούν τα χειρουργεία και συνοδεύουν τους γιατρούς παντού.

Αρωματισμένα μηνύματα

Ποιος είπε ότι ο ρομαντισμός εξέλιπε στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας; Αν κάποτε οι ερωτευμένοι αντάλλασσαν αρωματισμένα ραβασάκια, τώρα θα ανταλλάσσουν αρωματισμένα e-mails. Οπως αναφέρει δημοσίευμα των «Τάιμς», οι χρήστες του Ιντερνετ στη Βρετανία θα μπορούν να αρωματίζουν τα e-mails τους με άρωμα της επιλογής τους, καθώς μια βρετανική εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών θα τούς προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή