«O άξονας κατευνασμού»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απόφαση της νέας ισπανικής κυβέρνησης να απαντήσει στην επίθεση της Αλ Κάιντα, αποσύροντας τα στρατεύματά της από το Ιράκ σηματοδοτεί την πλέον επικίνδυνη κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από την 11η Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το επακόλουθο της συνεύρεσης του Αξονα του Κακού με τους Αξονες του Κατευνασμού και της Ανικανότητας.

Ας ξεκινήσουμε με τον Αξονα του Κακού. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι μ’ έναν τρομερό και μηδενιστή εχθρό. Αναλογιστείτε τι προσπαθούν να επιτύχουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες: Σκοτώνουν όσους περισσότερους αθώους μπορούν στο Ιράκ και αλλού προκειμένου η αποστολή των ΗΠΑ στη χώρα του Περσικού Κόλπου να αποτύχει και να γίνει πραγματικότητα ο εμφύλιος πόλεμος. Δεν θέλουν να δουν μια δημοκρατία να εγκαθιδρύεται στον αραβικό κόσμο. Γιατί, όμως, αδυνατούμε να τους αντιμετωπίσουμε; H απάντηση σχετίζεται με την «ξεροκεφαλιά» της κυβέρνησης Μπους και τον αδύναμο χαρακτήρα πολλών εκ των συμμάχων μας. Οσον αφορά την κυβέρνηση Μπους επαναλαμβάνω: Δεν διαθέτουμε τον επαρκή αριθμό στρατιωτών στο Ιράκ και στην πραγματικότητα, πληρώνουμε το τίμημα της αντίφασης μεταξύ των δύο μεγάλων στόχων που έχει θέσει ο κ. Μπους: Του πολέμου κατά της φορολογίας και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Αν χάσουμε το στοίχημα της ανοικοδόμησης του Ιράκ αυτό θα οφείλεται και στο ότι στερούμαστε πραγματικών συμμάχων. Οπως αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση της Ισπανίας, οι πλειοψηφία των λαών της Ευρώπης ουδέποτε συντάχτηκαν με την πολιτική Μπους. Δεν πρόκειται δε ποτέ να το πράξουν όσο ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι θα βρει όπλα μαζικής καταστροφής. H αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να παραδεχθεί ότι έσφαλε και να κοιτάξει μπροστά. Κατανοώ ότι Ισπανοί ψηφοφόροι τιμώρησαν τη δεξιά κυβέρνηση για τα ψέματα. Ωστόσο, οι Ισπανοί πρέπει να διατηρήσουν τον στρατό τους στο Ιράκ και να ξεκαθαρίσουν ότι επιδιώκοντας την κάθαρση της δημοκρατίας τους, δεν επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την προσπάθεια των Ιρακινών να χτίσουν τη δική τους δημοκρατία. Σε διαφορετική περίπτωση η ψήφος των Ισπανών θα περάσει στην Ιστορία ως πράξη κατευνασμού.

Ονειρεύομαι ότι αύριο οι Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία θα στείλουν άλλους 5.000 άνδρες για να προστατέψουν την επιστροφή του OHE στο Ιράκ. H έννοια ότι η Ισπανία μπορεί να διαφύγει της σφαγής που επιδιώκει η Αλ Κάιντα κατά του Δυτικού πολιτισμού αποτελεί φαντασίωση. O Μπιν Λάντεν έχει πει ότι η Ισπανία ήταν μουσουλμανική και πρέπει να ξαναγίνει. Θυμηθείτε τι είπε ο Τσόρτσιλ στον Τσάμπερλεϊν, όταν υπέγραψε τη συνθήκη του Μονάχου με τον Χίτλερ: «Σου δόθηκε η επιλογή μεταξύ πολέμου και ατίμωσης. Επέλεξες την ατίμωση, θα έχεις πόλεμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή