Αλβανοποιούν το Κοσσυφοπέδιο

Αλβανοποιούν το Κοσσυφοπέδιο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ ο πρώτος απολογισμός από το διήμερο κύμα βίας στο Κοσσυφοπέδιο περιλαμβάνει 31 νεκρούς, πεντακόσιους τραυματίες και βανδαλισμούς 14 ορθόδοξων εκκλησιών από τα εξτρεμιστικά στοιχεία του αλβανικού εθνικισμού, το NATO αποστέλλει ενισχύσεις άνω των 1.000 ανδρών προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα. «Φωτογραφίζοντας» τους Αλβανούς εξτρεμιστές, ο διοικητής του NATO στην N.A. Ευρώπη, ναύαρχος Τζόνσον, έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» και για «εγκληματική συμπεριφορά». Εκτακτη σύνοδο για το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου συνεκάλεσε χθες και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δυτικοί διπλωματικοί κύκλοι στην Πρίστινα σημειώνουν με ανησυχία ότι, αυτήν τη φορά, το αλβανικό στοιχείο στράφηκε εναντίον όχι μόνο των Σέρβων, αλλά και της πολιτικής διοίκησης του OHE, απαιτώντας την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, αφού προηγουμένως απομακρυνθεί το σερβικό στοιχείο. Πάντως, τα προχθεσινά γεγονότα στον Αγιο Ούρο δεν πρόκειται να επηρεάσουν την παρουσία των ελληνικών στρατευμάτων, τα οποία δεν ενεπλάκησαν χθες σε οποιαδήποτε επεισόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή