Αποχρωσεις

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίσσια κιλά

Η άποψη, που θέλει τους νυμφευμένους άνδρες να έχουν καλύτερη υγεία και ζωή από τους ελεύθερους είναι παλιά και επιστημονικώς αποδεδειγμένη, έστω και αν κάποιοι επιμένουν να αντιτείνουν τον αυξημένο αριθμό των χήρων γυναικών. Τι γίνεται, όμως, με όσους δεσμεύονται για δεύτερη ή και τρίτη φορά; Κινδυνεύουν από παχυσαρκία, ελλείψει επαρκούς άσκησης. Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον κατέληξε εκτεταμένη έρευνα επιστημονικής ομάδας του Χάρβαρντ, η οποία διαπίστωσε μια τάση των ξαναπαντρεμένων ανδρών να εγκαταλείπουν… το σώμα τους και να παχαίνουν. Ενώ, δηλαδή, με τον νέο γάμο αποκαθίσταται η καλή διατροφική τους ζωή, και εγκαταλείπουν ή μετριάζουν κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, εν τούτοις παύουν να ασχολούνται με τη σωματική τους άσκηση, με αποτέλεσμα να «βάζουν» παραπανήσια κιλά. H έρευνα των Αμερικανών επιστημόνων παρακολούθησε τη ζωή 38.000 ανδρών, ηλικίας 45 και 70 ετών, στο διάστημα από το 1986 μέχρι το 1994 και είναι η πρώτη, η οποία εξετάζει τις συνέπειες των διατροφικών αλλαγών, στο πλαίσιο του γάμου. Για την επίδραση του γάμου, καλή ή κακή, στην υγεία της γυναίκας ουδέποτε ασχολήθηκε κάποιος, ίσως επειδή οι περισσότεροι συμπαρατάσσονται με την παραπάνω αντιγνωμία.

Δαιμονολογία

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι σατανικές οργανώσεις στην Ιταλία, απειλώντας τη νεολαία, η οποία κινδυνεύει να πέσει στα χέρια του… αδίστακτου Εωσφόρου. Πρόσφατη έρευνα του ιταλικού Κοινοβουλίου γύρω από το θέμα αποκάλυψε ότι οι κάθε λογής σατανικές οργανώσεις έχουν ξεπεράσει τις χίλιες και μπροστά στον κίνδυνο να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με τις επακόλουθες συνέπειες, το Βατικανό αποφάσισε να δράσει: από τον ερχόμενο Φεβρουάριο οργανώνει σεμινάριο με θέμα «Εξορκισμός και προσευχές απελευθέρωσης», με το οποίο φιλοδοξεί να προσφέρει στους κληρικούς τα απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση αυτού του ιδιάζοντος προβλήματος. Οι ενδιαφερόμενοι ιερείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εις βάθος για θέματα δαινομονολογίας και να εκπαιδευτούν, μεταξύ άλλων, στη διάκριση μεταξύ κλινικών και πνευματικών περιπτώσεων σατανισμού, ώστε να είναι σε θέση να τις αντιμετωπίζουν. Είτε δηλαδή να στέλνουν τον… δαιμονισμένο στον κατάλληλο γιατρό για την απαιτούμενη θεραπεία, είτε στον αρμόδιο… εξορκιστή για τα περαιτέρω.

Το άρωμα του έρωτα

Και τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, στην προσπάθειά της να αφυπνίσει την… αναπαραγωγική επιθυμία των κατοίκων της και να αυξήσει τον πληθυσμό της. Κι αν όλες οι προηγούμενες προσπάθειές της δεν απέδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα, φαίνεται ότι ένα θαυματουργό άρωμα, που διεγείρει την ερωτική διάθεση και παρασκεύασαν οι φοιτητές της πολυτεχνικής σχολής της Σιγκαπούρης είναι τόσο αποτελεσματικό, ώστε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να το προωθήσει στο εξωτερικό. Το εν λόγω άρωμα, με την πολλά υποσχόμενη ονομασία «Ρομάντσο στη Σιγκαπούρη», διατίθεται σε διαφορετικές συσκευασίες για άνδρες και γυναίκες κι αφότου εμφανίστηκε στην αγορά έγινε ανάρπαστο – έστω και αν τα αποτελέσματά του μένει να αποδειχθούν. Είναι τέτοια η ελκυστικότητά του, ώστε οι παράγοντες της εταιρείας, η οποία το εμπορεύεται, αλλά και η Πολυτεχνική Σχολή της χώρας, η οποία το παρασκεύασε με την οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης, είναι έτοιμες να το διοχετεύσουν στις αγορές των γειτονικών ασιατικών χωρών, αλλά και τη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Ενα άρωμα, λοιπόν, για τη λύση του χρονίζοντος δημογραφικού;

Πριγκιπικοί έρωτες

Ο νεκρός, λένε, «δεδικαίωται». Και ορθώς, αφού ουδείς πλέον μπορεί να τού καταλογίσει ευθύνες ή να ζητήσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα του. Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί τα όσα διέπραξε και από αυτήν την άποψη είναι κατανοητή η αίσθηση, που μπορεί να προκάλεσε στη χώρα του η αποκάλυψη ότι ο εκλιπών -προ ολίγων εβδομάδων- πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας, είχε δυο εξώγαμες κόρες? μια στη Γαλλία, η ύπαρξη της οποίας ήταν λίγο πολύ γνωστή και μια στις ΗΠΑ, για την οποία ουδείς γνώριζε το παραμικρό, έως ότου ο ίδιος το παραδέχθηκε σε μια συνέντευξή του, πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια και η οποία δημοσιεύτηκε μετά θάνατον. Ενώ, όμως, δεν ήθελε να διαταράξει την ηρεμία των παιδιών του, ενόσω βρισκόταν στη ζωή, δεν ξέχασε τις δυο κόρες του, πριν φύγει από αυτή, καθώς αναφέρει στη διαθήκη την ίση διανομή της περιουσίας του και στις έξι κόρες του. Γεννημένος στη Γερμανία, ο Βερνάρδος παντρεύτηκε τη βασίλισσα Τζουλιάνα το 1937 και απέκτησε τέσσερις κόρες, μεταξύ των οποίων και η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας. Κάποιες κρίσεις στον γάμο του οδήγησαν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, στις δυο εξώγαμες κόρες του, οι μητέρες των οποίων παραμένουν άγνωστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή