H Ράις θα «γοητεύσει» το Παρίσι

H Ράις θα «γοητεύσει» το Παρίσι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβολικό χαρακτήρα επιδιώκει να δώσει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στη σημερινή επίσκεψή της στη Γαλλία, ολοκληρώνοντας το σημαντικότερο τμήμα της παρθενικής περιοδείας της στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Σήμερα, η κυρία Ράις θα εκφωνήσει βαρυσήμαντη ομιλία στο Εθνικό Ιδρυμα Πολιτικών Επιστημών, με σημείο αιχμής την ανάγκη δημιουργίας νέου συναινετικού κλίματος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με στόχο τη διάδοση της δημοκρατίας. Το βράδυ, η Αμερικανίδα υπουργός θα δειπνήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, ο οποίος εμφανίζεται πλέον λίαν συγκαταβατικός, κυρίως στο θέμα του Ιράκ, ελπίζοντας κι αυτός με τη σειρά του στον ενταφιασμό των διαφορών που ταλάνισαν επί διετία τις διατλαντικές σχέσεις. Αναχωρώντας από τη Μέση Ανατολή, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την ισραηλινή και παλαιστινιακή ηγεσία, η κυρία Ράις εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη θετική έκβαση της σημερινής ισραηλινοπαλαιστινιακής συνόδου σε αιγυπτιακό θέρετρο, αισιοδοξία που φαίνεται να έχει βάση, καθώς οι δύο πλευρές αναμένεται να ανακοινώσουν κατάπαυση πυρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή