Λεηλασίες, πυροβολισμοί και πυρκαγιές…

Λεηλασίες, πυροβολισμοί και πυρκαγιές…

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NEA ΟΡΛΕΑΝΗ. Μετά το καταστροφικό πέρασμα της «Κατρίνα», η Νέα Ορλεάνη και η ευρύτερη περιοχή κινδυνεύουν να μετατραπούν σε τόπο λεηλασίας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας. Το έργο των σωστικών συνεργείων και η εκκένωση των 25.000 ανθρώπων, που βρίσκονταν αποκλεισμένοι στο γιγάντιο στάδιο Σούπερντοουμ της Νέας Ορλεάνης διαταράχθηκαν χθες από πυροβολισμούς, λεηλασίες και πυρκαγιές. Αλλοι 10.000 άνδρες της Εθνοφρουράς διατάχθηκαν να μεταβούν στην πόλη, ώστε να δοθεί τέλος στα εκτεταμένα κρούσματα λεηλασίας. Την ώρα που μεταγωγικό ελικόπτερο προσπαθούσε χθες να προσεγγίσει το στάδιο, ο χειριστής του ανέφερε ότι δέχθηκε πυροβολισμούς από το έδαφος, οπότε ακύρωσε την προσγείωση.

Τραυματισμός

Λίγη ώρα αργότερα, άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στρατιώτη της Εθνοφρουράς έξω από το στάδιο. Οι λαφυραγωγοί απειλούσαν να επεκτείνουν τη δράση τους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αφού το ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης ασφαλίσθηκε χθες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο στις λεηλασίες μετείχαν και αστυνομικοί. Το πλιάτσικό κορυφώθηκε προχθές τη νύχτα, όταν εκατοντάδες άνθρωποι καταλήστευσαν σούπερ μάρκετ, καταστήματα ρούχων, ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και όπλων.

Λαφυραγωγοί αξιοποίησαν προχθές ανυψωτικό μηχάνημα τύπου κλαρκ για να ανοίξουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα καταστημάτων, προτού τα αδειάσουν από το εμπόρευμά τους. Σε κατάστημα, ορδές κατοίκων κάθε ηλικίας, φυλής και κοινωνικής τάξης άρπαζαν συσκευασίες τροφίμων και εμφιαλωμένου νερού.

«Πυροβολώ»

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έμποροι παρέμειναν στην πλημμυρισμένη πόλη για να περισώσουν τις περιουσίες τους. «Λεηλατείς; Πυροβολώ!», έγραψε σε χειρόγραφη πινακίδα καταστηματάρχης αθλητικών ειδών του ιστορικού κέντρου.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Εσωτερικής Ασφάλειας της Λουιζιάνα, Τέρι Εμπερτ, δήλωσε χθες ότι πολλά καταστήματα ειδών κυνηγιού λεηλατήθηκαν τη νύχτα και ότι ομάδες ένοπλων λαφυραγωγών κινούνταν σε όλη την πόλη. Στην πόλη Μπιλόξι του Μισισιπή, λαφυραγωγοί εισέβαλαν στα τοπικά καζίνο και αφαίρεσαν ό,τι μπορούσαν από αυτά. Τέλος, ανησυχίες ενέπνεε η μεταφορά, χθες 7.600 τροφίμων φυλακών από τα σωφρονιστικά ιδρύματα. Οι αρχές φοβούνται ότι λόγω έκρυθμης κατάστασης, πολλοί θα επιχειρήσουν να αποδράσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή