H Κροατία ζητεί έκδοση του Πέτρατς

H Κροατία ζητεί έκδοση του Πέτρατς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκδοση του 50χρονου Hrvoje Petrac, που θεωρείται επικεφαλής ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της Κροατίας και συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, ζήτησαν χθες οι κροατικές αρχές από την Ελλάδα. O 50χρονος, που είχε καταδικασθεί το 2004 ερήμην σε φυλάκιση 6 ετών στην πατρίδα του για απόπειρα απαγωγής 12χρονου, θεωρείται ύποπτος για παροχή βοήθειας προς τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου στρατηγό Αντε Γκοτοβίνα, προκειμένου ο τελευταίος να αποφύγει τη σύλληψη.

Ζούσε μέσα στη χλιδή

Ο συλληφθείς εθεωρείτο στην Κροατία υψηλό στέλεχος της τοπικής μαφίας και ζούσε κυριολεκτικά μέσα στη χλιδή μέχρι την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του. Εκτοτε είχε εξαφανισθεί και σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και οι διαδικασίες για την έκδοσή του έχουν ήδη αρχίσει.

Και δεύτερη σύλληψη στην Ηγουμενίτσα

Εν τω μεταξύ, στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη χθες από άνδρες του Λιμενικού ένας ακόμη διεθνώς καταζητούμενος. Πρόκειται για τον 43χρονο Αντρέι Μιρόνος Μπουνκόφσκι, κάτοχο γερμανικού διαβατηρίου, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε στις 20/11/2002 από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο του Στρασβούργου και αφορά κατοχή και μεταφορά όπλων.

Ο 43χρονος επέβαινε σε I.X. αυτοκίνητο μαζί με τετραμελή οικογένεια και επρόκειτο να επιβιβασθεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Εντοπίσθηκε κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου και συνελήφθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή