Πιο έξυπνοι, πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι

Πιο έξυπνοι, πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκεφαλικά εμφυτεύματα που μας επιτρέπουν να ελέγχουμε τις μηχανές με τη σκέψη μας, νεφρά και πνεύμονες κατά παραγγελία, χάπια που μας κάνουν ευφυέστερους και πιο δημιουργικούς, εμφυτεύματα που χαρίζουν τροπικό μαύρισμα και προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος… Είναι καινοτομίες που αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς στα πιο προηγμένα εργαστήρια και ορισμένες, μάλιστα, από αυτές δοκιμάζονται ήδη στον άνθρωπο.

Το επόμενο τεχνολογικό επίτευγμα θα είναι το ίδιο το ανθρώπινο σώμα. Η γενετική, η επιστήμη υλικών, η καλλιέργεια ιστών και η νανοτεχνολογία συμβάλλουν στην κατασκευή προϊόντων που θα βοηθήσουν την Ιατρική όχι μόνο να θεραπεύσει τους ασθενείς αλλά και να κάνει υγιέστερους τους υγιείς.

Το πώς όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα περιγράφεται σε ειδικό αφιέρωμα του τελευταίου τεύχους του περιοδικού «Popular Science», η ελληνική έκδοση του οποίου κυκλοφόρησε χθες με την «Κ».

Στο αφιέρωμα αυτό, μέρος του οποίου αναδημοσιεύεται εδώ, παρουσιάζονται οι καινοτόμοι μέθοδοι που θα επιτρέψουν τη βελτίωση του ανθρώπινου σώματος με πρωτοποριακούς (αλλά και παρακινδυνευμένους ίσως) τρόπους. Πώς θα είναι ο κόσμος στον οποίο οι αθλητές θα μπορούν ν’ αυξάνουν την αντοχή και τις επιδόσεις τους με τεχνητούς μυς, όπου ο μέσος άνθρωπος θα χρησιμοποιεί εμφυτεύματα για να βλέπει νέα χρώματα ή να θυμάται τα πάντα, και τα μωρά θα μεγαλώνουν σε τεχνητές μήτρες; Οι επιστήμονες έχουν ήδη επινοήσει μεθόδους που θα αναμορφώσουν ό,τι έχει σχέση με την υγεία, από το οικιακό φαρμακείο έως τον εγκέφαλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή