Κέρδη Σρέντερ και Μέρκελ στο ντιμπέιτ

Κέρδη Σρέντερ και Μέρκελ στο ντιμπέιτ

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφεύγοντας τις γκάφες και επιτιθέμενη στις οικονομικές επιδόσεις της κοκκινοπράσινης κυβέρνησης στο προχθεσινό ντιμπέιτ με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, η συντηρητική υποψήφια, Αγκελα Μέρκελ, βρίσκεται ένα βήμα εγγύτερα στον στόχο της να γίνει η πρώτη γυναίκα καγκελάριος στη Γερμανία. Μπορεί ο Σρέντερ να αναδείχθηκε οριακά νικητής από την τηλεοπτική αναμέτρηση (με 54%), αλλά η αναπάντεχα καλή εμφάνιση της Μέρκελ αναμένεται να εδραιώσει το δεδομένο προβάδισμά τις σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Πολλοί αναλυτές έκαναν λόγο για έναν τηλεοπτικό αποχαιρετισμό της εξουσίας από τον Σρέντερ και το ταμπλόιντ Bild αναφέρθηκε σε «μάχη ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον». Συνολικά 21 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το ντιμπέιτ, παρ’ όλο που η πλειονότητα των πολιτών δεν πρόκειται να διαμορφώσει την ψήφο της με βάση την τηλεοπτική παρουσία των δύο μονομάχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή