Το ύστατο χτύπημα στον Μπαϊκάλ

Το ύστατο χτύπημα στον Μπαϊκάλ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τρανσέξουαλ Μουλέντ Ερσόι αναγνωρίζεται ως ντίβα της «αραμπέσκ» μουσικής της Τουρκίας. Κατάγεται από λαϊκό περιβάλλον και χαίρει σεβασμού για την επιλογή της, σε μια χώρα όπου οι περισσότερες γυναίκες στο κοινωνικό περιβάλλον απ’ όπου προέρχεται δεν τολμούν να διεκδικήσουν την ελευθερία διαχείρισης του σώματός τους. H Ερσόι κατοχυρώθηκε στις πίστες του λαϊκού τραγουδιού ως ο αδύνατος μελαχρινός κύριος Ερσόι, για να προκαλέσει αίσθηση ως πληθωρική κυρία μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου στην οποία υπεβλήθη στο Λονδίνο. H Ερσόι πυροβολήθηκε από φασίστα των Γκρίζων Λύκων γιατί αρνήθηκε να τραγουδήσει εθνικιστικό εμβατήριο, παντρεύτηκε και χώρισε ένα δεκαεννιάχρονο και δήλωσε πως επιθυμεί να υιοθετήσει παιδί. Σε κάθε ευκαιρία διαδηλώνει τη βαθιά θρησκευτικότητά της.

Ο Ντενίζ Μπαϊκάλ κατάγεται από αστική οικογένεια της Αττάλειας. Δικηγόρος και παλαίμαχος πολιτικός, αντιπροσωπεύει την «παλιά σειρά» των Τούρκων πολιτικών που τα σκάνδαλα διαφθοράς έσπρωξαν στο περιθώριο προς όφελος του Ισλαμικού Κόμματος του Ερντογάν. Εχει περάσει μια ζωή στην αντιπολίτευση. Σήμερα ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (ΔΛΚ), το οποίο εδώ και μήνες αποτελεί αντικείμενο ειρωνείας του Τύπου, καθώς έχει περιορισθεί σε στείρα κριτική των κυβερνητικών επιλογών.

Μπαϊκάλ και Ερσόι δεν φαίνεται να έχουν τίποτε κοινό. Το τουρκικό κοινό με έκπληξή του, όμως, πληροφορήθηκε πως η ντίβα Μουλέντ γνώρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό μάλλον αντίξοες συνθήκες. Γνωρίσθηκαν μετά το πραξικόπημα του 1980, όταν οι στρατιωτικοί είχαν απαγορεύσει στη μόλις χειρουργηθείσα Ερσόι να εμφανίζεται στη σκηνή και στον Μπαϊκάλ απαγορευόταν να πολιτευθεί. Ασκώντας δικηγορία, ο Μπαϊκάλ είχε τότε πλησιάσει την Ερσόι, στην οποία τον οδήγησαν οι σύνδεσμοί του στον υπόκοσμο. Της πρότεινε να μεσολαβήσει στους στρατηγούς, ώστε να αρθεί η απαγόρευση και της ζήτησε ένα υπέρογκο ποσό…

Είκοσι χρόνια μετά, οι Τούρκοι πληροφορούνται άγνωστες πτυχές του παρελθόντος του παλαίμαχου πολιτικού από τις δηλώσεις μιας τρανσέξουαλ. O Μπαϊκάλ αρνείται πεισματικά ότι συνάντησε ποτέ την Ερσόι. Ομως, τονίζει, ο Τύπος, η αξιοπιστία του έχει προ πολλού καταρρακωθεί και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο κύρος της τρανσέξουαλ, στην οποία κανείς δεν έχει μομφή να προσάψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή