«Λάδι στη φωτιά» από το Ισραήλ με δηλώσεις για τη Χαμάς

«Λάδι στη φωτιά» από το Ισραήλ με δηλώσεις για τη Χαμάς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μύρια όσα προβλήματα, που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο ο Μαχμούντ Αμπάς, ήρθε να προσθέσει άλλο ένα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, με την ευθεία ανάμειξή του στις παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί για τις 25 Ιανουαρίου του 2006.

Στη διάρκεια χθεσινής ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «δεν θα επιτρέψει στη Χαμάς να προσφεύγει στα όπλα, να συνεχίσει να δρα ως τρομοκρατική οργάνωση και να πάρει μέρος στις εκλογές». Συμπλήρωσε, δε, ότι «καμία οργάνωση που αρνείται το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, όπως καθορίζεται από τις συνθήκες του Οσλο».

Η παρέμβαση του Σιλβάν Σαλόμ στα παλαιστινιακά πολιτικά πράγματα προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζάχρι. «Οι εκλογές είναι εσωτερική υπόθεση των Παλαιστινίων και οι κατακτητές δεν έχουν κανένα δικαίωμα παρέμβασης», δήλωσε ο Αμπού Ζάχρι, προσθέτοντας ότι «η Χαμάς θα λάβει μέρος στις εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν».

Η ισλαμική οργάνωση έχει υποβαθμίσει, τελευταία, τις αντιρρήσεις της για τις συμφωνίες του Οσλο (οι οποίες έχουν μείνει ούτως ή άλλως ανεφάρμοστες και έχουν υποκατασταθεί από τον Οδικό Χάρτη) επιλέγοντας τη συμμετοχή της στην πολιτική διαδικασία. Από την πλευρά του ο Μαχμούντ Αμπάς θεωρεί ότι η συμμετοχή της Χαμάς στη νομή της παλαιστινιακής εξουσίας θα τη θέσει υπό πολιτικό έλεγχο, χαλιναγωγώντας την ένοπλη δράση της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή