Προβάδισμα Μουμπάρακ εν μέσω καταγγελιών για νοθεία

Προβάδισμα Μουμπάρακ εν μέσω καταγγελιών για νοθεία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΪΡΟ. Οι καταγγελίες περί νοθείας και το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής σημάδεψαν τις πρώτες πλουραλιστικές εκλογές στην ιστορία της Αιγύπτου. Τη στιγμή που ο Χόσνι Μουμπάρακ φέρεται να προηγείται με σημαντική διαφορά έναντι των αντιπάλων του, κυβερνητικές πηγές επβεβαίωναν χθες ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα κυμανθεί γύρω στο 30%. Πάντως, ο εκ των βασικών αντιπάλων του κ. Μουμπάρακ και πρόεδρος του κόμματος «Γκαντ», Αϊμάν Νουρ, ξεκαθάρισε χθες ότι θα απαιτήσει την επανάληψη της διαδικασίας, επικαλούμενος τις καταγγελίες των ανεξάρτητων παρατηρητών για παράνομες μεθοδεύσεις προς όφελος του νυν προέδρου της χώρας, ενώ ικανοποίηση εκφράζουν οι ΗΠΑ.

Βήμα εκδημοκρατισμού

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η διεξαγωγή πλουραλιστικών εκλογών στην Αίγυπτο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στο πλαίσιο του εκδημοκρατισμού της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Μουμπάρακ φέρεται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, να προηγείται των αντιπάλων του με ποσοστό 70% και ως εκ τούτου η ανανέωση της θητείας του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας θεωρείται δεδομένη. Οσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Νουρ για νοθεία και παράνομες μεθοδεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας ψηφοφόρων, ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μουμπάρακ, Μοχάμεντ Καμάλ, τόνισε ότι ο ηγέτης του «Γκαντ» επιτίθεται στη διαδικασία επειδή βρίσκεται ενώπιον μιας ήττας με μεγάλη διαφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή