Διάλογος πολιτισμών θα ξεκινήσει στη Ρόδο

Διάλογος πολιτισμών θα ξεκινήσει στη Ρόδο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώτερο στόχο του μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και από κοινού προσπάθεια για την κατανόηση των εξελίξεων σε όλους τους τομείς του σύγχρονου κόσμου, το «World Public Forum» (WPF) διοργανώνει το τρίτο κατά σειρά συνέδριό του, με θέμα «Διάλογος των Πολιτισμών», στο νησί της Ρόδου, από τις 5 έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Επιφανείς μελετητές, πνευματικοί και πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και στελέχη επιχειρήσεων θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, στις επιμέρους θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο γνωστικό φάσμα: «H ενσωμάτωση των πολιτισμών στον 21ο αιώνα», «Οι προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου και της θρησκείας», «H νεότερη γενιά, παιδεία και μέλλον», «Οι εμπόλεμες περιοχές και πηγές διαλόγου στη νότια Ευρώπη», αλλά και το πρόσωπο της σύγχρονης Ρωσίας και «H τέχνη ως γλώσσα Διαλόγου».

Υπό το πρίσμα των σύγχρονων εξελίξεων, μια συζήτηση γύρω από τον ρόλο της εκκλησίας και των κάθε λογής θρησκευτικών οργανισμών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ατόμου, η αντιπαλότητα πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας, οι οικογενειακές αξίες και οι προοπτικές διατήρησής τους στον νέο αιώνα, αλλά και ο ρόλος των Βαλκανίων ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή και η ευρωπαϊκή τους προοπτική, είναι θέματα τα οποία θα απασχολήσουν εν εκτάσει το συνέδριο, προσδίδοντάς του επιπλέον ενδιαφέρον.

Η όλη διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα της ρωσικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Center of National Glory of Russia, με τη σύμπραξη των Titan Capital Corporation (Ελλάδα) και Kapur Surya Foundation (Ινδία). Το φάσμα των ενδιαφερόντων του WPF και οι στόχοι του έχουν την απόλυτη έγκριση του προέδρου της Ρωσίας και υποστηρίζεται από τους ηγέτες της Λιθουανίας, του Ιράν, του Ουζμπεκιστάν, της Ινδίας και της Υεμένης.

Παράλληλα έχει την ηθική υποστήριξη του Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών και του Οικουμενικού Πατριάρχη καθώς επίσης και εκείνη των UNESCO, PACE και άλλων διεθνών θεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή