Αποχρωσεις

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γοητευτικές μανούλες

Μανούλα με καλλίγραμμο κορμί, χωρίς κοιλίτσα και περιττά κιλά· αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα από τη σύγχρονη γυναίκα, η οποία «οφείλει» να ανακτήσει, το γρηγορότερο δυνατόν, την απωλεσθείσα σιλουέτα της ως συνέπεια μιας εγκυμοσύνης, αν θέλει να είναι αρεστή στο σύντροφό της, αλλά και στον ευρύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό της περίγυρο. Σχετική έρευνα, που διενεργήθηκε στη Βρετανία, σε δείγμα χιλίων γυναικών έδειξε ότι το 47% των ερωτηθέντων αισθάνονται πιεσμένες, προκειμένου «να τα καταφέρουν όλα», ήτοι να διατηρήσουν την εμφάνιση, την καριέρα και την κοινωνική τους ζωή. Οκτώ στις δέκα δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτές να μην βάλουν παραπανίσια κιλά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους κι επιτακτικό να τα χάσουν ταχύτατα, μετά τη γέννηση του παιδιού τους και πάνω από τις μισές (57%) ομολόγησαν ότι πιέζονται από το σύντροφό τους να διατηρήσουν την εμφάνισή τους. Κι ενώ το ένα τρίτο απ’ αυτές παραδέχεται ότι επιθυμεί να επανέλθει ταχύτατα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για εντελώς «ανθυγιεινά» πρότυπα, καθώς το βάρος των αλλαγών, που βιώνει μια γυναίκα απ’ τον ερχομό ενός παιδιού είναι ήδη υπεραρκετό για να προσθέσει σ’ αυτό και το άγχος της γρήγορης απώλειας παραπανίσιων κιλών.

Σοβαρότης

Τα νέα βρετανικά διαβατήρια, από τα ασφαλέστερα στον κόσμο, θα γίνουν ακόμη πιο ασφαλή, εξαλείφοντας διά παντός ακόμη και το πιο αχνό μειδίαμα από το πρόσωπο του κατόχου τους. Τα χαμόγελα απαγορεύονται ρητώς στις φωτογραφίες διαβατηρίων όπως άλλωστε και τα γυαλιά ηλίου, αλλά και οι διόπτρες με έντονο χρωματισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η πιστότερη δυνατή απεικόνιση του κατόχου τους. Ως εκ τούτου, ο τελευταίος οφείλει να κοιτάξει απευθείας στον φακό, με το στόμα ερμητικά κλειστό, καθώς αυτό απαιτούν οι νέες προδιαγραφές ασφαλείας. Μπορεί η ψηφιακή τεχνολογία να προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες βελτίωσης μιας φωτογραφίας, εξαλείφοντας ανεπιθύμητες ρυτίδες και αντιαισθητικά σημάδια ή στίγματα, αλλά αυτές οι δυνατότητες παύουν να ισχύουν, όταν πρόκειται για την έκδοση διαβατηρίου. H αναζήτηση αυστηρότερων προτύπων ασφαλείας για την έκδοση διαβατηρίων, ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία από ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση, φαίνεται ότι δεν έχει τέλος και δεν ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους αισθητικές «ευαισθησίες». Οσο για τα δικά μας, τα πιο «ύποπτα» μέχρι πρότινος στον κόσμο, θα γίνουν από τα ασφαλέστερα στον κόσμο, από το νέο έτος, όμως, οπότε και θα εκδοθούν τα νέα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, με αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Πόθεν έσχες

Ακόμη κι ένας πρίγκιπας οφείλει να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του, αν δεν θέλει να καταλήξει στη φυλακή. Εν προκειμένω, η υπόθεση αφορά τον πρίγκιπα Τζέφρι, τον «άσωτο υιό» του πετρελαιοπαραγωγού Μπρουνέι, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο οποίος κατηγορείται από τον σουλτάνο αδελφό του, αλλά και την εταιρεία διαχείρισης των πετρελαίων της χώρας του (BIA) για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. O πρίγκιπας Τζέφρι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της χώρας του επί 13 συναπτά έτη «απελύθη» το 1998, κατηγορούμενος για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Αλλά ενώ συμφώνησε να επιστρέψει μέρος της περιουσίας του, σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, συνέχισε να διάγει καθόλα πολυτελή βίο, ο οποίος δεν δικαιολογείται από τυχόν συγγενικά εμβάσματα. Αλλά ενώ ο ίδιος αρνείται να αποκαλύψει τις πηγές των εισοδημάτων του, ο σουλτάνος και η BIA είναι αποφασισμένοι να ενεργήσουν τα δέοντα, προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας, η οποία γνωρίζει εσχάτως μεγάλη κρίση.Μαρια Σωνιδου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή