Λος Αντζελες, Μελβούρνη στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα

Λος Αντζελες, Μελβούρνη στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. «Οι Αυστραλοί θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους και να μην ασχοληθούν με τις απειλές της Αλ Κάιντα εναντίον της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Χάουαρντ, σχολιάζοντας τη βιντεοταινία που μεταδόθηκε προχθές από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, στην οποία μέλος της Αλ Κάιντα εκτοξεύει νέες απειλές εναντίον της Μελβούρνης και του Λος Αντζελες.

Το αμερικανικό δίκτυο έλαβε τη βιντεοταινία στο Πακιστάν το περασμένο Σάββατο, και μετέδωσε ότι ο μασκοφορεμένος άνδρας, ο οποίος εμφανίζεται να μιλάει, είναι ο Ανταμ Γιαχίγιε Γκαντάν, ένας νεαρός από την Καλιφόρνια, ο οποίος αναζητείται από το FBI για ανάκριση. Στο μαγνητοφωνημένο μήνυμα, ο νεαρός απειλεί με τρομοκρατικές επιθέσεις τις δύο πόλεις: «Χθες το Λονδίνο και η Μαδρίτη. Αύριο το Λος Αντζελες και η Μελβούρνη. Αγαπάμε την ειρήνη, αλλά την ειρήνη με τους δικούς μας όρους», διακηρύττει ο Γκάνταν, ο οποίος είχε εμφανιστεί και σε άλλη βιντεοταινία τον περασμένο χρόνο.

Σύμφωνα με το FBI, o Γκάνταν εκπαιδεύτηκε στα στρατόπεδα του Αφγανιστάν στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90. Μιλώντας στο ABC, ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Αντζελες Ουίλιαμ Μπράτον δήλωσε ότι η πόλη του έχει ήδη λάβει ισχυρά μέτρα ασφαλείας και δεν πρόκειται να τα ενισχύσει εξαιτίας της βιντεοταινίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή