Απόπειρα δολοφονίας χθες, του Ταγίπ Ερντογάν

Απόπειρα δολοφονίας χθες, του Ταγίπ Ερντογάν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Νεαρός άνδρας, με όπλο κρυμμένο σε πλαστική σακούλα με ψωμί, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, χθες, στην Κιουτάχεια. O επίδοξος δράστης συνελήφθη και ανακρίνεται.

Για απόπειρα δολοφονίας κατά του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία, ωστόσο, απετράπη την τελευταία στιγμή, με παρέμβαση της προσωπικής του φρουράς, έκανε ευθέως λόγο χθες στο πρακτορείο Ανατολή, ο Τούρκος εισαγγελέας Μεχμέτ Σερίφ Ερέν. «O ύποπτος κρατούσε πλαστική τσάντα με δύο καρβέλια ψωμί και επιχείρησε να πιάσει ένα απ’ αυτά, όπου είχε κρυμμένο όπλο», δήλωσε ο Ερέν και πρόσθεσε ότι «κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον αγαπητό μας πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το τουρκικό πρακτορείο, ο νεαρός άνδρας επιχείρησε να προσεγγίσει το λεωφορείο, στο οποίο θα επέβαινε ο Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από ομιλία του, στην Κιουτάχεια, επ’ ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κρατώντας μια πλαστική σακούλα με δύο καρβέλια ψωμί όπου ήταν κρυμμένο ένα όπλο. Εγινε, όμως, αντιληπτός από τους άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πρωθυπουργού, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Είναι αυτονομιστής;

Ο κ. Ερέν δεν αναφέρθηκε στα πιθανά κίνητρα του επίδοξου δράστη, αλλά το ιδιωτικό δίκτυο CNN-Turk υπαινίχθηκε ότι πρόκειται για Τούρκο αυτονομιστή καθώς μετέδωσε ότι ο ύποπτος κινήθηκε προς τον Ερντογάν, φωνάζοντας: «Μάθατε τα νέα; Χθες, δώσαμε πέντε μάρτυρες». Πέντε Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, την Κυριακή, σε συγκρούσεις με Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ, Οσμάν Μπεϊντεμίρ, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σε ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός θα καταθέσει τα όπλα ταυτοχρόνως με το παράνομο PKK. Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ είπε ότι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της το κείμενο της ομιλίας του δημάρχου κι ότι περιέχει κάποια δυσάρεστα σχόλια, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει εντολή για τη διερεύνηση του θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή