ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ TOY ΛΟΝΔΙΝΟΥ

«Απολογήθηκε» για τον φόνο του Βραζιλιάνου

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πρόθυμος να συζητήσει ενδελεχώς την πολιτική του «πυροβολήστε στο ψαχνό», εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Ιαν Μπλερ, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον ομάδας βουλευτών στη Βουλή των Κοινοτήτων. O κ. Μπλερ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς του Βραζιλιάνου Ζαν Σαρλ ντε Μενέζες, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα στο μετρό του Λονδίνου από αστυνομικούς, που βρίσκονταν στην αίθουσα, τόνισε πως η πολιτική αυτή αναθεωρήθηκε μετά τις 22 Ιουλίου. «Επιφέραμε ορισμένες διοικητικές αλλαγές, διατηρώντας ωστόσο ακέραιο τον κορμό της πολιτικής μας. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, προκειμένου να μπορέσουμε να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, χωρίς να αποκαλύψουμε όλες τις λεπτομέρειες της πολιτικής αυτής, η οποία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική», τόνισε ο κ. Μπλερ. Στο μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών, Τσαρλς Κλαρκ, δήλωσε χθες ότι οι πιθανές διασυνδέσεις των βομβιστών του Λονδίνου με τρομοκράτες του εξωτερικού παραμένει ένα σημαντικό πεδίο ερευνών.

ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Κατατρόμαξαν με το μπλακ άουτ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Στο σκοτάδι βύθισε χθες μεγάλο τμήμα της πόλης του Λος Αντζελες υπάλληλος της επιχείρησης ηλεκτρισμού, ο οποίος υπερφόρτωσε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Το μπλακ άουτ έπληξε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ανθρώπους, προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στις διασταυρώσεις και μποτιλιαρίσματα στις εθνικές οδούς, καθώς και τον εγκλωβισμό πολλών ανθρώπων σε ανελκυστήρες. Οι εγκλωβισθέντες «βραχυκύκλωσαν» με τη σειρά τους τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής, η οποία απέστειλε τα οχήματά της σε κάθε σημείο της πόλης. «O υπάλληλος υπερφόρτωσε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, προκαλώντας την αντίδραση μηχανισμού ασφαλείας, ο οποίος έθεσε το σύστημα εκτός λειτουργίας», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας ύδρευσης και ενέργειας. Το μπλακ άουτ αποκαταστάθηκε ύστερα από 90 λεπτά, προκαλώντας όμως τεράστια αναταραχή στους κατοίκους, καθώς σημειώθηκε μία ημέρα μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

Καθυστερεί η ιδιωτικοποίηση

ΤΟΚΙΟ. Ενα εξάμηνο αναμένεται να καθυστερήσει η ιδιωτικοποίηση των Ιαπωνικών Ταχυδρομείων, η οποία αποτέλεσε το κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο κατήγαγε μεγαλειώδη νίκη στις εκλογές το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Χέιζο Τακενάκα, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της ιδιωτικοποίησης, δήλωσε χθες στον κ. Κοϊζούμι ότι οι μεταρρυθμίσεις θα αρχίσουν την 1η Οκτωβρίου του 2007, ένα εξάμηνο μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία.

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Καταδικάσθηκε σε θάνατο

ΤΖΑΚΑΡΤΑ, Ινδονησία. Σε θάνατο καταδικάστηκε χθες, από δικαστήριο της Ινδονησίας, ο Ιουάν Νταρουάν για συμμετοχή στον σχεδιασμό της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας, το 2004, στην πρεσβεία της Αυστραλίας. Από την επίθεση είχαν χάσει τη ζωή τους 10 άνθρωποι. O 30χρονος Νταρουάν δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. «Ευγνωμονώ τον Αλλάχ γι’ αυτή την τιμωρία, γιατί συνεπάγεται ότι θα πεθάνω ως μάρτυρας», δήλωσε ο Νταρουάν, ο οποίος, στη συνέχεια απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Τι έχω λοιπόν να φοβηθώ;» O δικαστής τόνισε ότι ο Νταρουάν κατόπτευσε τρεις φορές τον χώρο της αυστραλιανής πρεσβείας πριν από την επίθεση, αγόρασε τα εκρηκτικά και έπεισε, μαζί με άλλους, τον βομβιστή αυτοκτονίας να εκτελέσει την αποστολή του.

ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τις «χτυπάει» η νόσος των καπνιστών

ΛΟΝΔΙΝΟ. Προειδοποίηση προς τις γυναίκες της Βρετανίας απηύθυνε το Πνευμονολογικό Ινστιτούτο της χώρας, για τους κινδύνους της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), γνωστής και ως νόσου των καπνιστών, από την οποία χάνει τη ζωή του μεγάλος αριθμός γυναικών. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, τα θύματα της νόσου είναι αντίστοιχα σε αριθμό με τα θύματα του καρκίνου του μαστού. «Τα ποσοστά των θανάτων λόγω ΧΑΠ αυξάνονται συνεχώς και σύντομα η νόσος θα αποτελεί την τέταρτη συχνότερη αιτία θανάτου των γυναικών», τονίζει μέλος του Ινστιτούτου. Δυστυχώς, όπως προέκυψε από σχετική σφυγμομέτρηση, μόλις το 1% των 1.200 γυναικών γνωρίζουν την ασθένεια και τις συνέπειές της.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ TON ΚΑΡΚΙΝΟ

Σωτήρια η βιταμίνη C

Μεριλαντ. H διοχέτευση μεγάλων δόσεων βιταμίνης C στο αίμα ενδέχεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα. Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ενδοφλέβια χορήγηση βιταμίνης C σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών καταρρίπτουν προηγούμενες έρευνες, οι οποίες όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες του ιατρικού ινστιτούτου του Μέριλαντ, βασίζονταν στη χορήγηση μικρών ποσοτήτων βιταμίνης C από το στόμα. Εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι πολλές ουσίες, οι οποίες στα εργαστηριακά πειράματα απέδειξαν ότι σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα, δεν κάνουν το ίδιο όταν χορηγήθηκαν σε ανθρώπους.

ΑΠΟ THN ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Βοήθεια 295 δισ. δολ. στη Γεωργία

ΝΕΑ YOPKH. Συμφωνία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, ύψους 295,3 εκατ. δολ., μέσω αναπτυξιακού ταμείου υπέγραψε χθες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ με τη Γεωργία. Το πενταετές κονδύλι θα παρέχεται από το Millenium Challenge Corporation για την ενίσχυση των φτωχών αγροτικών πληθυσμών της Γεωργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή