Βόμβα σκότωσε δύο άτομα στην Τουρκία

Βόμβα σκότωσε δύο άτομα στην Τουρκία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΤΤΑΛΕΙΑ. Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων αναστάτωσαν τις τελευταίες ημέρες τις τουρκικές αρχές και προκάλεσαν τον θάνατο δύο ατόμων.

Στην Αττάλεια

Η σοβαρότερη επίθεση σημειώθηκε στην πόλη της Αττάλειας, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε τουριστικό λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Τούρκοι και να τραυματιστούν δέκα ακόμη άτομα. Το λεωφορείο βρισκόταν στον δρόμο που συνδέει τα Αδανα με την Αττάλεια, και μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αρχές δεν είχαν ανακοινώσει ακόμη αν η έκρηξη οφειλόταν σε τρομοκρατική επίθεση. Πάντως, η αστυνομία που έσπευσε στον τόπο της έκρηξης απαγόρευσε σε δύο φωτογράφους που βρίσκονταν εκεί να φωτογραφήσουν το λεωφορείο και τους έθεσε προσωρινώς υπό κράτηση.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη, ωστόσο οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται για έργο Κούρδων αυτονομιστών. «Εξακολουθούμε να διεξάγουμε έρευνες», δήλωσε χθες ο αρχηγός της αστυνομίας της Αττάλειας, Νατσίγιε Εκμεκτσίμπασι.

Στην Κωνσταντινούπολη

Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι άλλος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης εξερράγη την ώρα που ο υπεύθυνος της καθαριότητας του δήμου σήκωσε τον κάδο για να τον αδειάσει. Δεν έγινε γνωστό αν υπήρξαν θύματα από την έκρηξη, ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Και στην Αγκυρα

Σε άλλο επεισόδιο, η αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί έξω από αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της Αγκυρας. Σύμφωνα με τις αρχές, η βόμβα είχε προγραμματισθεί να εκραγεί στη διάρκεια της ώρας αιχμής, χθες το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα των τελευταίων μηνών έχουν σημειωθεί αρκετές παρόμοιες επιθέσεις στην Τουρκία, τις οποίες οι αρχές αποδίδουν σε Κούρδους αυτονομιστές, αποκλείοντας εμμέσως το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο ομάδων φανατικών ισλαμιστών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Παρόμοια έκρηξη με αυτήν της Αττάλειας είχε σημειωθεί στο Τσεσμέ τον περασμένο Ιούλιο, ενώ βόμβα που εξερράγη στο τουριστικό Κουσάντασι είχε προκαλέσει θύματα. Ανάλογη επίθεση είχε πραγματοποιηθεί και στην Κωνσταντινούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή