Λονδίνο: Βίντεο με ύποπτους βομβιστές

Λονδίνο: Βίντεο με ύποπτους βομβιστές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. H βρετανική αστυνομία δημοσιοποίησε σήμερα μαγνητοσκοπημένο υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο διακρίνονται τρεις από τους τέσσερις υπόπτους για τις βόμβες του Λονδίνου να πραγματοποιούν αναγνωριστικό ταξίδι, λίγες ημέρες πριν από τις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου. Παράλληλα, σε βίντεο που μετέδωσε ο αραβικός τηλεοπτικός σταθμός Αλ Τζαζίρα, εμφανίζεται ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, ο οποίος υποστηρίζει ότι η οργάνωση εκτέλεσε τις επιθέσεις στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η βρετανική αστυνομία έκανε έκκληση προς όποιον τυχόν είδε τους τρεις ύποπτους, κατά το αναγνωριστικό ταξίδι τους, να δώσει πληροφορίες, αλλά πολύ περισσότερο την ενδιαφέρει να μάθει εάν οι τρεις νεαροί συναντήθηκαν με κάποιον άλλο συνεργό τους καθώς εκτιμά ότι κάποιους βοήθησε τους τρεις ύποπτους βομβιστές.

Εν τω μεταξύ ο Αϊμάν Ζαουάχρι, υπαρχηγός της Αλ Κάιντα, εμφανίστηκε σε μαγνητοσκοπημένη ταινία που μετέδωσε τη Δευτέρα το Αλ Τζαζίρα και ανέλαβε για πρώτη φορά, ευθέως, την ευθύνη των επιθέσεων στο Λονδίνο. «H ευλογημένη επίθεση στο Λονδίνο ήταν μία από αυτές που η Αλ Κάιντα είχε την τιμή να εξαπολύσει κατά της αλαζονείας των Βρετανών σταυροφόρων και κατά της επιθετικότητας των Αμερικανών σταυροφόρων. H ευλογημένη επίθεση αποκάλυψε το πραγματικά υποκριτικό πρόσωπο της Δύσης» δηλώνει ο Ζαουάχρι, ο ισχυρισμός του οποίου δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή