Αποχρωσεις

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρώμικοι άνδρες

Οι άνδρες δεν είναι απλώς πιο βρώμικοι από τις γυναίκες, αλλά ψεύδονται κιόλας, όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε πρόσφατη αμερικανική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δύο φάσεις: σε πρώτη φάση, οι ερευνητές παρακολούθησαν τη συχνότητα με την οποία άνδρες και γυναίκες πλένουν τα χέρια τους, ύστερα από επίσκεψη τους στην τουαλέτα. Παρατήρησαν, λοιπόν, ότι οι γυναίκες επιδίδονται στη συγκεκριμένη συνήθεια σε ποσοστό 90% έναντι 75% των ανδρών. Σε δεύτερη φάση, έθεσαν τηλεφωνικώς το ερώτημα, σε περίπου έξι χιλιάδες Αμερικανούς, σε τέσσερις αμερικανικές μεγαλουπόλεις: «Πόσο συχνά πλένετε τα χέρια σας μετά τη χρήση δημόσιας τουαλέτας» κι εκείνοι απάντησαν «κάθε φορά» σε ποσοστό 91%. Οταν, όμως, οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν, ιδίοις όμμασι, την αλήθεια των απαντήσεων, είδαν ότι μόλις το 83% όσων επισκέπτονταν τουαλέτα έπλεναν μετά τα χέρια τους, μια συνήθεια η οποία κατά τους ειδικούς είναι η σημαντικότερη για τον περιορισμό της διάδοσης μεταδοτικών ασθενειών.

Αναγνώσματα

Οι μικροί μαθητές ανά τη βρετανική επικράτεια -όπως άλλωστε και όλοι οι συνομήλικοί τους στον κόσμο- πιθανότατα ξέρουν απ’ έξω κι ανακατωτά όλες τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Ελάχιστα, όμως, ή και καθόλου για την αλάνθαστη μύτη της «Μις Μαρπλ», μιας από τις ηρωίδες της Αγκαθα Κρίστι, που οσμιζόταν το έγκλημα όπου κι αν κρυβόταν. Σχεδόν 30 χρόνια μετά τον θάνατό της, ο εκδοτικός οίκος Chorion που κατέχει και διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα (copyright) των βιβλίων της, αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία για την ένταξη της Αγκαθα Κρίστι στη σχολική λογοτεχνία. Αυτό, όμως, που οι επικριτές της συγγραφέως θεωρούν κοινότοπο και ελαφρύ, είναι γόνιμο και παραγωγικό για τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, που έχουν εντάξει στα σχολικά τους προγράμματα τη μελέτη των βιβλίων της Αγκαθα Κρίστι. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια βιβλία, η Αγκαθα Κρίστι έχει κατακτήσει επάξια τη θέση της στο βιβλίο Γκίνες των παγκόσμιων ρεκόρ, ως η πιο επιτυχημένη συγγραφέας, στον χώρο της.

Στη Νέα Ορλεάνη

Από τις πρώτες επιχειρήσεις που επανέκαμψαν μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Κατρίνα» από τη Νέα Ορλεάνη ήταν τα κάθε λογής νυχτερινά κέντρα ερωτικής διασκέδασης. Αν και οι θαμώνες τους δεν ήταν οι συνήθεις «ύποπτοι» της περιοχής, αλλά αστυνομικοί, πυροσβέστες ή μέλη των συνεργείων διάσωσης, οι οποίοι αναζητούσαν στο συγκεκριμένο θέαμα μια ανάπαυλα από την οδυνηρή πραγματικότητα, η επερχόμενη απειλή του τυφώνα «Ρίτα» πιθανότατα θα τους επαναφέρει σ’ αυτή. Επί δυο-τρεις εβδομάδες, όλοι αυτοί οι θεράποντες της ασφάλειας και της τάξης δεν έβλεπαν τίποτ’ άλλο από πτώματα και καταστροφή κι η παρουσία τους στα κέντρα ίσως ήταν γι’ αυτούς μια ένδειξη ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά για τους ίδιους. H «Ρίτα», όμως, λέγεται ότι καταφθάνει με ακόμη χειρότερες προθέσεις από εκείνες της «Κατρίνα» και παρότι ο τελικός της προορισμός της είναι το Τέξας, εντούτοις οι ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένονται στη Νέα Ορλεάνη θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις, σε μια πόλη, η οποία δεν έχει συνέλθει ακόμη από την προηγούμενη καταστροφή.

«Κλίντον – Λεβίνσκι»

Στην Κίνα τώρα, και ουχί στις ΗΠΑ, εταιρεία κατασκευής πλαστικών διοχέτευσε στην τοπική αγορά συσκευασίες προφυλακτικών, οι οποίες φέρουν τις ονομασίες «Κλίντον» και «Λεβίνσκι». Εκπρόσωπος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη επιλογή έγινε ώστε τα προϊόντα τους να βρουν τη δέουσα ανταπόκριση από το κοινό. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να προλάβει τυχόν ενστάσεις από μέρους του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, είπε ότι δεν περιμένει να θυμώσει ο πρόεδρος, «επειδή είναι πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος» και διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία κινήθηκε στο πλαίσιο του νόμου και με τη σχετική άδεια του αρμόδιου τοπικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου. Κατόπιν αυτού, ο κ. Κλίντον καλείται να επιδείξει και στην πράξη τη γενναιοδωρία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή