Ενταση στο Λικούντ εν όψει εκλογών

Ενταση στο Λικούντ εν όψει εκλογών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ABIB. Εντονο είναι το παρασκήνιο στο εσωτερικό του Λικούντ εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Δευτέρας με θέμα την επίσπευση των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος. Παρά την ασφυκτική πίεση από ηγετικά στελέχη του κόμματος, ο Αριέλ Σαρόν απέφυγε να δεσμευτεί ότι δεν θα εγκαταλείψει το Λικούντ σε περίπτωση που το έκτακτο συνέδριο υπερψηφίσει την πρόταση Νετανιάχου για διεξαγωγή των προκριματικών εκλογών τον Νοέμβριο. Από την πλευρά του και ενώ ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής του Λικούντ συγκάλεσε σύσκεψη μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της παράταξης, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο κ. Σαρόν αδιαφορεί για το κόμμα και εξαπέλυσε νέες κατηγορίες περί στροφής του τελευταίου προς την Αριστερά. Σύμφωνα, πάντως, με πρόσφατη δημοσκόπηση, τα μέλη του Λικούντ αναμένεται να υπερψηφίσουν την πρόταση για επίσπευση των εκλογών για την προεδρία του κόμματος.

Στο μεταξύ, ένας νεαρός Παλαιστίνιος έχασε χθες τη ζωή του από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα περίχωρα της Τζενίν. O άοπλος νεαρός επιχείρησε, μαζί με άλλους εννέα Παλαιστινίους, να διεισδύσει στη στρατιωτική βάση Μέβο Ντοτάν των Ισραηλινών, θεωρώντας ότι οι τελευταίοι την είχαν εγκαταλείψει στο πλαίσιο του σχεδίου «απεμπλοκής». Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι φρουροί της βάσης άνοιξαν πυρ ενάντια στους Παλαιστινίους πιστεύοντας ότι πρόκειται για επίθεση ενόπλων. Οι Ισραηλινοί πρόκειται να εκκενώσουν τη βάση στις αρχές της εβδομάδας.

Τέλος, ισραηλινό δικαστήριο έκρινε ένοχο ως ηθικό αυτουργό τον ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στην Τουλκάρμ της Δυτικής Οχθης, Αμπάς Σαγιάντ, για την επίθεση αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο Παρκ της Νετάνια τον Μάρτιο του 2002, η οποία στοίχισε τη ζωή 29 ανθρώπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή