Πιστός στον οδικό χάρτη δηλώνει ο Αριέλ Σαρόν

Πιστός στον οδικό χάρτη δηλώνει ο Αριέλ Σαρόν

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ABIB. Ενοχλημένος από τη φημολογία περί ύπαρξης μυστικού σχεδίου για τη μονομερή αποχώρηση από τη Δυτική Οχθη εμφανίστηκε χθες ο Αριέλ Σαρόν. Οπως υποστήριξε, οι δηλώσεις ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων υπέρ της μονομερούς διευθέτηση των συνόρων της χώρας προκάλεσαν σοβαρά διπλωματικά προβλήματα.

«Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη διευθέτηση των συνόρων της χώρας και αυτό δεν είναι άλλο από τον Οδικό Χάρτη», επισήμανε ο κ. Σαρόν. Αναφερόμενος δε στις σχετικές προχθεσινές δηλώσεις ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι η φημολογία των τελευταίων ημερών προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ και υποχρέωσε τον ίδιο να προβεί σε συντονισμένες ενέργειες προκειμένου αποφευχθεί το ενδεχόμενο διπλωματική κρίσης.

Στο μεταξύ, ανώτατο στέλεχος των Ταξιαρχιών Μαρτύρων του Αλ Ακσά και δύο καταζητούμενοι μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ σκοτώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στα περίχωρα της Τζενίν. Οι νέες δολοφονίες ενόπλων σε συνδυασμό με τις δεκάδες συλλήψεις υπόπτων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ηγέτη των Ταξιαρχιών Μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Δυτική Οχθη, Ζακαρία Ζουμπέιντι, ο οποίος ανακοίνωσε τον τερματισμό της άτυπης εκεχειρίας με τους Ισραηλινούς. Κατά τ’ άλλα, η Παλαιστινιακή Αρχή έθεσε από χθες το πρωί σε ισχύ το διάταγμα απαγόρευσης της δημόσιας εμφάνισης όπλων στη Λωρίδα της Γάζας. «O τερματισμός της ισραηλινής κατοχής καθιστά παράλογη την παρουσία όπλων σε δημόσιους χώρους», υπογράμμισε ο αρχηγός της παλαιστινιακής αστυνομίας, Αλ Χουσνί. O εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Μουσίρ αλ Μασρί, ανακοίνωσε ότι η οργάνωση θα σεβαστεί το διάταγμα, πλην όμως, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αφοπλισμού της.

Τέλος, ενδεικτικό για την ισχύ της Φατάχ και της Χαμάς μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Λωρίδα της Γάζας, θεωρείται το αποτέλεσμα των σημερινών τοπικών εκλογών σε 104 δήμους της Δ. Οχθης.Ρόιτερς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή