Συντηρητικός με ανοιχτό μυαλό

Συντηρητικός με ανοιχτό μυαλό

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συντριπτική πλειοψηφία (78 – 22), η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Τζον Ρόμπερτς ως προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου – ενός εκ των ισχυροτέρων πυλώνων της αμερικανικής Δημοκρατίας. Διάδοχος του εκλιπόντος Γουίλιαμ Ρένκουιστ, ο 50χρονος Ρόμπερτς είναι ο νεώτερος πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου από το 1801. Στη διάρκεια της θητείας του, το Ανώτατο Δικαστήριο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για καίρια κοινωνικά ζητήματα που διχάζουν την κοινή γνώμη, όπως οι αμβλώσεις, η έρευνα με βλαστοκύτταρα και οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων. Παρά το συντηρητικό του προφίλ, ο Ρόμπερτς διακρίνεται για ευρύτητα πνεύματος και σχολαστικό σεβασμό του Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι δέχτηκαν σοβαρό πολιτικό πλήγμα με την παραπομπή σε δίκη του Τομ Ντιλέι, αρχηγού της πλειοψηφίας στη Βουλή, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση στις εκλογές του 2002, στο Τέξας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή