Αποχρωσεις

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδοξο τέλος

Ο παππούς Τζόρτζιο Ανγκελότσι έγινε παγκοσμίως γνωστός το καλοκαίρι του 2004, όταν ζητούσε μια οικογένεια να τον υιοθετήσει. «Είμαι γέρος, μόνος και θέλω να γίνω ο παππούς κάποιου», έγραφε ο 80χρονος άνδρας από τη Ρώμη στην αγγελία του, σε ιταλική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας. H ανταπόκριση ήταν τεράστια και ο παππούς Ανγκελότσι είχε μεγάλη δυνατότητα επιλογής. Επέλεξε, λοιπόν, την προσφορά μιας αγροτικής οικογένειας στη Βόρεια Ιταλία και μετακόμισε στο Σπιράνο, στην κοιλάδα του Πάδου. Αλλά ενώ όλα πήγαιναν καλά στην αρχή, αρκετούς μήνες αργότερα, μια ωραία πρωία, άγνωστο γιατί και πώς, ο παππούς Ανγκελότσι εγκατέλειψε την ανάδοχη οικογένειά του και εξαφανίστηκε, αφήνοντας πίσω του τεράστια χρέη. Κι ενώ είχαν χαθεί τα ίχνη του, βρέθηκε στις αρχές του μήνα νεκρός σε νοσοκομείο της Βενετίας, όπου, όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, είχε βρει καινούργια οικογένεια, την οποία όμως και πάλι εγκατέλειψε. Για να αποδειχθεί εν τέλει ότι δεν ήταν καθόλου μόνος σ’ αυτόν τον κόσμο, καθώς λέγεται ότι είχε τρία παιδιά αλλά και μια αδελφή, η οποία χρόνια είχε χάσει κάθε επαφή μαζί του. Φαίνεται όμως ότι δεν τον χωρούσε ο τόπος…

Ο τίτλος της ευτυχίας

Αλλοι ονειρεύονται πλούτη και δόξα. Αλλοι πάλι προτιμούν καλή υγεία και τίποτα περισσότερο. Αλλά οι Γερμανοί αισθάνονται πανευτυχείς και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να συνοδεύσουν το όνομά τους μ’ εκείνα τα δυο-τρία γράμματα της αλφαβήτου τα οποία υποδηλώνουν κάποιον ακαδημαϊκό τίτλο. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz, καθώς εννιά στους δέκα Γερμανούς είπαν ότι κάτι τέτοιο αποτελεί πρωταρχικό στόχο ζωής, πριν από την απόκτηση χρημάτων, τον έρωτα ή την οικογενειακή ευτυχία. Κατά τα άλλα, μόνο οκτώ στους δέκα είπαν ότι έχουν θέσει ως προτεραιότητα ζωής την ανακάλυψη της αγάπης κι ακόμη λιγότεροι ότι η οικονομική ασφάλεια είναι πρωτίστης σημασίας.

Προληπτικά μέτρα

Διαμονή σε «άνετα καταλύματα με μπόλικα κάγκελα», στον ξενώνα «Κλειδώστε τους», προσφέρει η αστυνομία του Ιπσουιτς, στην Ανατολική Αγγλία, σε όσους πολίτες της αποφασίσουν να εκμεταλλευθούν το νέο ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των κάθε λογής παμπ και κλαμπ και καταλήξουν μεθυσμένοι στους δρόμους. H αστυνομία κυκλοφόρησε φυλλάδια με το παραπάνω σκωπτικό περιεχόμενο, στην προσπάθειά της να προλάβει τα χειρότερα, εν όψει και των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους, οπότε αναμένεται μεγάλη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών. Αλλωστε, οι Βρετανοί έχουν αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν έχουν μέτρο στο πιοτό, με αποτέλεσμα να επιδίδονται σε επικίνδυνες «μεθυσμένες» ακρότητες, τις οποίες ευελπιστεί να αποφύγει με χιούμορ η αστυνομία.

Κοντά στους πρόσφυγες

Η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ ετοιμάζονται να επισκεφθούν τους σεισμοπαθείς του Πακιστάν, «εντός των ημερών». Πρέσβειρα καλής θελήσεως του OHE, η γνωστή ηθοποιός δεν ξεχνάει τις υποχρεώσεις της, όπως διαβεβαιώνει άλλωστε και η εκπρόσωπος της υπηρεσίας του Οργανισμού για τους Πρόσφυγες (UNHCR): «Παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά της». Συνοδεύοντάς την ο Μπραντ Πιτ θα έχει την ευκαιρία να συνδράμει τη νέα του αγαπημένη στο έργο της. H Αντζελίνα Τζολί έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 χώρες αφ’ ότου ανέλαβε τα καθήκοντά της ως πρέσβειρα, τον Αύγουστο του 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή