Επεσε λόγω κακοκαιρίας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΟΤΣΙ, ΡΩΣΙΑ. Στις κακές καιρικές συνθήκες και όχι σε τρομοκρατική ενέργεια ή άλλη αιτία οφείλεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις των ρωσικών αρχών, η πτώση αεροσκάφους τύπου Airbus A-320 τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Μαύρη Θάλασσα, λίγο έξω από το παραθεριστικό θέρετρο Σότσι. Οι 113 επιβάτες και μέλη του πληρώματος είναι νεκροί, ενώ η κακοκαιρία δυσκολεύει τις προσπάθειες για την ανάσυρση των πτωμάτων από τη θάλασσα.

Σφοδρή κακοκαιρία

Το αεροσκάφος της αρμενικής εταιρείας Armavia εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, προς την παραθεριστική πόλη Σότσι στη Ρωσία και οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήσαν Αρμένιοι. Εκπρόσωπος Τύπου της Armavia δήλωσε ότι ο πύργος ελέγχου του Σότσι αρχικά δεν επέτρεψε στον πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος, λόγω σφοδρής βροχόπτωσης, αλλά στη συνέχεια οι Ρώσοι αξιωματούχοι άλλαξαν γνώμη και επέτρεψαν την προσγείωση.

Ο πιλότος πραγματοποίησε μια πρώτη, αποτυχημένη προσπάθεια να προσγειώσει το αεροσκάφος και στη δεύτερη προσπάθειά του έχασε τον έλεγχο και το αεροπλάνο καρφώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, λίγο έξω από την ακτή. «Οι πρώτες πληροφορίες που διαθέτουμε είναι ότι η πτώση σημειώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών, για παράδειγμα κακή ορατότητα», δήλωσε η Γκαϊάν Νταβτσιάν, εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αρμενίας. Μέχρι χθες το βράδυ οι ρωσικές ομάδες διάσωσης είχαν καταφέρει να περισυλλέξουν 46 πτώματα από τη θάλασσα, ενώ συντρίμμια ξεβράστηκαν στις ακτές της περιοχής και στο λιμάνι του Σότσι. Πάντως, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνονται από την κακοκαιρία, ενώ η άτρακτος του αεροπλάνου έχει βυθιστεί, γεγονός που περιπλέκει τις προσπάθειες για τον καθορισμό των αιτιών της πτώσης.

Εχει βυθιστεί

«Το κυρίως τμήμα του αεροπλάνου βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας, σε βάθος 400 μέτρων», δήλωσε ο Βίκτορ Μπέλτσοφ, εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία Airbus ανακοίνωσε ότι αποστέλλει στην περιοχή ομάδα έξι ειδικών, προκειμένου να βοηθήσουν τις ρωσικές αρχές στη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Στην Αρμενία κηρύχθηκε χθες εθνικό πένθος, καθώς 85 από τους νεκρούς επιβάτες της πτήσης ήταν Αρμένιοι. Αρκετοί από τους συγγενείς των νεκρών ταξίδευσαν μέχρι το Σότσι με δύο έκτακτες πτήσεις προκειμένου να παραλάβουν τις σορούς των συγγενών τους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας ανακοινώθηκε ότι ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των κανονισμών πτήσης που οδήγησε σε απώλεια ζωών.

Δεν πρόλαβε

«Περίμενα τηλεφώνημα από τη μητέρα μου όταν θα έφτανε», δήλωσε ο 32χρονος Καπέτ Ταντεβοσιάν. «Είχε ταξιδέψει μέχρι το Σότσι για να δει τις αδελφές της, τις οποίες είχε να συναντήσει 15 χρόνια».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή