Αποχρωσεις

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρυφός θησαυρός

Η μητέρα του ήθελε να τον πουλήσει για 14 ευρώ(!), αλλά δεν ήξερε ότι ο μικρός της γιος ήταν πραγματικός θησαυρός. Ο μικρός Μπουντία, μόλις τεσσάρων ετών, παιδί των ινδικών παραγκουπόλεων, κατέκτησε χθες περίοπτη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ της πατρίδας του, αφού πέτυχε να διανύσει απόσταση 65 χλμ. σε διάρκεια επτά ωρών και δυο λεπτών, κάτι που κανένα άλλο παιδί της ηλικίας του δεν έχει επιτύχει, στην Ινδία, αλλά ενδεχομένως και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον μικρό μαραθωνοδρόμο ανακάλυψε εντελώς τυχαία ο προπονητής του, ο οποίος και τον έσωσε από την πώληση, που σχεδίαζε γι’ αυτόν η φτωχή μητέρα του, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μέντορά του, ο μικρός μπήκε μια μέρα… απρόσκλητος στο γήπεδο όπου εργαζόταν ο προπονητής κι εκείνος για να τον τιμωρήσει τον έβαλε να κάνει τον γύρο του γηπέδου. Οταν επέστρεψε ύστερα από πέντε ώρες, ο προπονητής βρήκε τον μικρό να τρέχει ακόμη. Αυτό ήταν· κατάλαβε ότι είχε να κάνει με μεγάλο ταλέντο και ανέλαβε την προπόνησή του. Χθες, ο μικρός έγινε αντικείμενο δημόσιου θαυμασμού κι εξασφάλισε το μέλλον του, αφού η κεντρική αστυνομική υπηρεσία της Ινδίας εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει την ανατροφή του.

Εισβολή χάκερ

Το επιβατικό κοινό πιθανότατα θα διασκέδασε με την ηλεκτρονική επιγραφή «ο Στέφεν Χάρπερ τρώει μωρά», που αναβόσβηνε ασταμάτητα στα τρένα του Τορόντο, εκεί όπου κανονικά θα έπρεπε να διαφημίζεται κάποιο προϊόν. Ο ίδιος ο Καναδός πρωθυπουργός (διότι περί αυτού πρόκειται) ενδεχομένως καθόλου και οι αρμόδιοι παράγοντες των σιδηροδρόμων του Τορόντο ακόμη λιγότερο, δεδομένου ότι προσπαθούσαν επί μέρες να αποκαταστήσουν τη… βλάβη. Κατά τα φαινόμενα επρόκειτο για αστείο άγνωστου χάκερ, από αυτούς που εισβάλλουν στα… ανοχύρωτα ηλεκτρονικά δίκτυα και φέρνουν τα πάνω κάτω.

Κέρινη εξαίρεση

Προ ετών είχε κάνει το… λάθος να χαρακτηρίσει τους Κινέζους αξιωματούχους «αποκρουστικά κέρινα ομοιώματα». Και παρότι πέρασε σχεδόν δεκαετία, εκείνοι δεν ξέχασαν και τον… τιμώρησαν γι’ αυτό. Στο καινούργιο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, που άνοιξε αυτές τις μέρες τις πύλες του στη Σαγκάη, είναι όλοι εκεί: η αείμνηστη Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η σύζυγός του Βικτώρια, ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί. Οχι όμως και ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος και είχε προβεί σ’ αυτό το διόλου κολακευτικό σχόλιο, γράφοντας στο ημερολόγιο που κρατούσε κατά την επίσκεψή του στο Χονγκ Κονγκ το 1997, για την επιστροφή της πρώην βρετανικής αποικίας στην Κίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή