Βιτόριο Ανιολέτο: «Κοροϊδία» τα περί διαγραφής του χρέους

Βιτόριο Ανιολέτο: «Κοροϊδία» τα περί διαγραφής του χρέους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2001, ο Βιτόριο Ανιολέτο ήταν πρόεδρος του Κοινωνικού Φόρουμ της Γένοβας. Σήμερα, ο βραχύσωμος γιατρός θεωρεί ότι το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης έχει περάσει από τις φάσεις της διαμαρτυρίας και των προτάσεων στη φάση της διοργάνωσης εκστρατειών, παγκόσμιων ή τοπικών, ανάλογα με το αντικείμενο. Ο Ανιολέτο, που διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος της ιταλικής συμμαχίας κατά του έιτζ, υποστηρίζει ότι οι περυσινές ανακοινώσεις του G-8 για διαγραφή του χρέους του τρίτου κόσμου ήταν «κοροϊδία» και «σταγόνα στον ωκεανό». «Η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου συνεχίζουν να συνηγορούν στη λιμοκτονία του τρίτου κόσμου, και μετά να δίνουν ελεημοσύνη», λέει.

Από το 2004, ο Ανιολέτο είναι ευρωβουλευτής της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, του κόμματος του Φάουστο Μπερτινότι που πλέον αποτελεί μέρος του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού. «Από τη νέα ιταλική κυβέρνηση περιμένω να αποσύρει άμεσα τα ιταλικά στρατεύματα από το Ιράκ, να καταργήσει τον εργασιακό νόμο 30, που μοιάζει με το γαλλικό CPE, και να φτιάξει νόμο για τη σύγκρουση συμφερόντων, που θα βάλει στη θέση του τον Μπερλουσκόνι», καταλήγει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή