Αποχρωσεις

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λαβράκι του Μπους

Ενα λαβράκι περί τα 3,5 κιλά ήταν η καλύτερη στιγμή, στην πολυετή θητεία του προέδρου Μπους, στον Λευκό Οίκο. Το ομολόγησε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ», εν είδει αστείου, υποτίθεται, επειδή είχε τόσες πολλές καλές και μεγάλες στιγμές, απ’ τις οποίες δεν μπορούσε να ξεχωρίσει. Αν τώρα, όλοι ή σχεδόν όλοι οι αναλυτές της αμερικανικής πολιτικής εκτιμούν ότι η αποφράδα 11η Σεπτεμβρίου του έτους 2001 ήταν η καλύτερη στιγμή της πολιτικής καριέρας του Τζορτζ Μπους, εν γένει, δεδομένου ότι σ’ αυτή αποδίδουν την παραμονή του στην εξουσία, αλλά και την επανεκλογή του, είναι ζήτημα προς συζήτησιν. Διότι ο ίδιος θεωρεί ότι ήταν η χειρότερη και ομολογεί ότι χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να συνειδητοποιήσει την κατάσταση, μέχρι τη στιγμή, που είδε με τα ίδια του τα μάτια τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων, στη Νέα Υόρκη. Από κει και πέρα όλα κύλησαν ομαλά για τον ίδιο και τους συν αυτώ.

Ραντεβού στα τυφλά

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη βόρεια Ισπανία, όπου περισσεύουν οι άνδρες, αλλά υπολείπονται οι γυναίκες, οργάνωσε, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα «ραντεβού στα τυφλά» για τους εργένηδες, προκειμένου να τους βοηθήσει να βρουν τη γυναίκα της ζωής τους. Φοβούμενος ότι ελλείψει γυναικών, η πόλη του είναι καταδικασμένη να… εξαφανιστεί, ο δήμαρχος του Villafrechos έβαλε αγγελία στον επαρχιακό Τύπο, με την οποία καλούσε τις ενδιαφερόμενες γυναίκες στην γύρω περιοχή, να επισκεφθούν τον τόπο του. Εκατό γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αφού μεταφέρθηκαν με δημοτικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα και εν συνεχεία παρακάθησαν σε γεύμα, που είχαν οργανώσει οι υποψήφιοι γαμπροί. Είκοσι τεσσάρων ο μικρότερος, 68 χρόνων ο μεγαλύτερος, μόνοι κι έρημοι όλοι τους αναζητούσαν την αδελφή ψυχή, που επιπλέον θα είναι έτοιμη να μοιραστεί μαζί τους τη δύσκολη αγροτική καθημερινότητά τους. Μάλιστα, ο δήμαρχος υπερβολικά αισιόδοξος για τη θετική έκβαση του εγχειρήματός του, είχε ανακοινώσει ότι το δημαρχείο του θα παρέμενε ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ώστε αν κάποιοι αγαπηθούν και θέλουν να παντρευτούν, να βρουν την πόρτα του ανοιχτή.

Ημέρα των Γονιών

Ο μπαμπάς μεγάλωσε απέκτησε φαλακρίτσα κι η μαμά ρυτίδες; Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Τα παιδιά τους να είναι καλά, ώστε να επαναφέρουν στο πρόσωπο των γονιών τους, τη χαμένη νεότητα, με τη βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής. Στη Νότια Κορέα -μαθαίνουμε- οι αισθητικές επεμβάσεις αποτέλεσαν το δημοφιλέστερο δώρο των παιδιών προς τους γονείς τους, για τη χθεσινή Ημέρα των Γονιών. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πραγματική «έκρηξη» των σχετικών επεμβάσεων, ενώ οι αρμόδιοι φορείς μιλούν για αύξηση μέχρι και 50% σε σχέση με την τελευταία πενταετία. Τα παιδιά είχαν φροντίσει εγκαίρως να κλείσουν το απαραίτητο ραντεβού για τη μαμά και τον μπαμπά, ώστε να είναι εμφανώς νεότεροι κατά την ημέρα της γιορτής τους. Κάποιοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το δώρο τους, κάποιοι άλλοι λιγότερο κι άλλοι ενδεχομένως καθόλου. Αλλοι απλώς γιατί είναι πιο παραδοσιακοί τύποι και χαίρονται περισσότερο με μια όμορφη πολύχρωμη ανθοδέσμη κι άλλοι γιατί θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποστούν τη διαδικασία.

Η μαντίλα των διακρίσεων

Μια ματιά στην καθημερινότητα και τα όποια προβλήματα μιας μουσουλμάνας έφηβης στον δυτικό κόσμο, επιχειρεί να δώσει η συγγραφέας ενός βιβλίου, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του μηνός, στην Αυστραλία. Βασισμένο σε προσωπικά βιώματα της 27χρονης συγγραφέα του, το «Does My Head Look Big in This» («Το κεφάλι μου φαίνεται μεγαλύτερο μ’ αυτό;») κι «αυτό» δεν είναι τίποτ’ άλλο απ’ το «χιτζάμπ», τη μουσουλμανική μαντίλα, για την οποία έχουν γραφεί κι έχουν ειπωθεί τα μύρια όσα στον δυτικό Τύπο, αφηγείται την ιστορίας μιας 16χρονης, η οποία αποφασίζει κάποια στιγμή της σχολικής της ζωής να φορέσει τη μαντίλα, για να γίνει αντικείμενο προσοχής, κριτικής, αλλά και ρατσισμού. Είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Ράντα Αμπντέλ-Φατάχ, δικηγόρου στη Μελβούρνη, η οποία ομολογεί ότι έπαψε να φοράει τη μαντίλα, όταν συνειδητοποίησε πόσο δύσκολο θα ήταν γι’ αυτή να βρει δουλειά μ’ «αυτό» στο κεφάλι της.

Μαριχουάνα για ανταμοιβή

Πολύ προχωρημένη, ομολογουμένως, η Αμερικανίδα μαμά, η οποία αντάμειβε τον 13χρονο γιο της, όταν διάβαζε τα μαθήματά του, καπνίζοντας μαζί του ένα «τσιγαριλίκι». Το είπε ο ίδιος ο μικρός στους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της 30χρονης γυναίκας όπου και κατάσχεσαν ποσότητα μαριχουάνας και τα απαραίτητα «σύνεργα» για τη χρήση. Η ίδια εξάλλου άφησε προφανώς άναυδους τους αστυνομικούς, όταν τους είπε ότι συνήθιζε να ανταμείβει το γιο της μ’ αυτόν τον τρόπο από τα 11 χρόνια του!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή