Αθήνα υπέρ ρωσικής θέσης για το Ιράν

Αθήνα υπέρ ρωσικής θέσης για το Ιράν

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα, για την επίλυση της κρίσης, ζήτησε χθες η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη από τον γ.γ. του Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν και ειδικό διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα, κ. Αλί Λαριτζανί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σε καλό κλίμα και η κ. Μπακογιάννη τόνισε στον κ. Λαριτζανί την αντίθεση της Ελλάδας προς τη διασπορά των πυρηνικών όπλων, αλλά και την πίστη ότι η κρίση είναι δυνατόν να επιλυθεί μέσω της διπλωματίας.

Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς τη ρωσική πρόταση για εμπλουτισμό ιρανικού ουρανίου σε ρωσικό έδαφος, πρόταση που, όπως απάντησε ο κ. Λαριτζανί, «μπορεί να προχωρήσει». Αργότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Λαριτζανί δήλωσε ότι το Ιράν δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από τη διεθνή συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Χθες το βράδυ, στον απόηχο της επιστολής Αχμεντινετζάντ προς Μπους, τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γερμανία συμφώνησαν, κατά πληροφορίες, να δώσουν στην Τεχεράνη την ευκαιρία να επιλέξει μεταξύ αναστολής του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου και διεθνών κυρώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή