Αποχρωσεις

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα μάτια του μόνο

Τα doggles, τα προστατευτικά γυαλιά για σκύλους είναι γεγονός και μάς έρχονται από το Μιλάνο. Η Ιταλία, που είναι γνωστή «μανούλα» σε κάτι τέτοια κι επιπλέον έχει τα πρωτεία παγκοσμίως στην κατασκευή γυαλιών ηλίου, καθώς το σχετικό μερίδιό της στην αγορά αγγίζει το 50%, έδωσε ήδη το σύνθημα: στη Mido, την τεράστια έκθεση γυαλιών, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην εμπορική πρωτεύουσα της Ιταλίας, τα «σκυλογυαλιά» έχουν την τιμητική τους κι ο κάθε ευσυνείδητος ιδιοκτήτης τετράποδου σκέπτεται ήδη ότι οφείλει να τα αγοράσει, προκειμένου να προστατεύσει τα ματάκια του αγαπημένου του κατοικίδιου. Αν όμως, οι Ιταλοί ανέλαβαν τον μοδάτο σχεδιασμό τους, οι Αυστριακοί είναι εκείνοι που τα ανακάλυψαν. Οπως μαθαίνουμε όλα άρχισαν, όταν ένα ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί για τη διάσωση θυμάτων από χιονοστιβάδες ανέπτυξε σοβαρή φλεγμονή στο μάτι, από την υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία και ένας Αυστριακός οπτικός, έφτιαξε ένα ζευγάρι γυαλιών για το άτυχο ζώο, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη… δουλειά του. Μια αμερικανική εταιρεία από την Καλιφόρνια ανέλαβε τη μαζική κατασκευή τους, δίνοντάς τους και το όνομα doggles κι οι Ιταλοί ανέλαβαν όλα τα υπόλοιπα…

Ερωτας στο μουσείο

Μπορεί να μην το είχατε σκεφθεί ποτέ, αλλά ο έρωτας μπορεί να κρύβεται στα μουσεία και τις πινακοθήκες. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από έρευνα που διενεργήθηκε σε μια πλειάδα τέτοιου είδους χώρων, στη Βρετανία, όπου απεδείχθη ότι ποσοστό 20% των επισκεπτών βρήκε τον έρωτα δίπλα στην τέχνη. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς κατέχουν περίοπτη θέση στην καρδιά των επισκεπτών τους, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι από τους πιο ρομαντικούς τόπους για μια ερωτική συνάντηση με το «The Victoria and Albert Museum» και το «The National Portrait Gallery» να κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, για την οποία πληροφορηθήκαμε σε δημοσίευμα των «Τάιμς», το 65% των ερωτηθέντων Βρετανών απάντησε ότι προτιμά μουσεία και γκαλερί για ένα ερωτικό ραντεβού και πολύ λιγότερο ένα καφέ ή ένα σινεμά.

Δώρο – βόμβα

Ακρως «εκρηκτικό» αποδείχθηκε το γυναικείο εσώρουχο που δώρισαν δύο φοιτήτριες σε μια φίλη τους για τα γενέθλιά της, καθώς έγινε αιτία να σημάνει συναγερμός στο πανεπιστήμιό τους, στη νότια Ιαπωνία. Τα κορίτσια άφησαν το δώρο τους και μαζί ένα δεύτερο πακέτο μ’ ένα κέικ, στο φοιτητικό ταχυδρομείο και ειδοποίησαν τη φίλη τους να τα παραλάβει. Επιπλέον και για να είναι σίγουρες ότι κανείς δεν πρόκειται να τα ανοίξει, οι δύο φοιτήτριες τοποθέτησαν στο πακέτο με το εσώρουχο ένα σημείωμα όπου έγραψαν «Για τη Γιόκο, αν το ανοιξεις, θα εκραγεί» και στο πακέτο με το κέικ «κι αυτό επίσης». Ωστόσο, η εορτάζουσα ξεχάστηκε και δεν πήγε να παραλάβει τα δώρα της με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες να καλέσουν την αστυνομία, φοβούμενοι ότι τα αζήτητα πακέτα μπορεί όντως να έκρυβαν βόμβες. Τι άλλο αλήθεια θα μπορούσαν να σκεφθούν οι άνθρωποι σ’ έναν κόσμο, που οι τρομοκράτες υποτίθεται ότι ελλοχεύουν παντού· κι επιπλέον ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα αποφασίσουν την επίθεσή τους.

Ενα μπάνιο την ημέρα

Να πλένονται και να αρωματίζονται καθημερινά, συνέστησε ο αρμόδιος αξιωματούχος των Φιλιππίνων, στους οδηγούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, στη Μανίλα. Κι αυτό, επειδή, με τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η κατάσταση στα λεωφορεία, τα ταξί και τα τρένα αναμένεται να γίνει αφόρητη για τους επιβάτες. Οι σχετικές συστάσεις έγιναν, δεδομένου ότι η δυσοσμία που λέγεται ότι προέρχεται από τους οδηγούς αυτών των μέσων, κατακαλόκαιρο, είναι τέτοια, ώστε οι επιβάτες προβαίνουν σε επανειλημμένα διαβήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή