O «πιο μεγάλος χάκερ» θα δικαστεί στην Αμερική;

O «πιο μεγάλος χάκερ» θα δικαστεί στην Αμερική;

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών θα αποφασίσει την τύχη του Γκάρι ΜακΚίνον, ο οποίος κατηγορείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι εισέβαλε στα δίκτυα υπολογιστών του Πενταγώνου και άλλων υπηρεσιών. Χθες, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εφεσιβάλει την απόφαση στο ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των αμερικανικών αρχών, ο 40χρονος σήμερα ΜακΚίνον επί δύο χρόνια, 2001-2002, εισέβαλε στο δίκτυο υπολογιστών της ΝΑΣΑ, του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας, όπως επίσης και του υπουργείου Αμυνας, όπου και προκάλεσε ζημίες ύψους 900.000 δολαρίων.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όταν κατάφερε να εισβάλει στο δίκτυο της ναυτικής βάσης Ερλ, διέγραψε δεδομένα και προκάλεσε την αχρήστευση ολόκληρου του δικτύου 300 υπολογιστών της βάσης για ένα μήνα. Από τη βάση Ερλ ανεφοδιάζονται πλοία του ναυτικού των ΗΠΑ με τρόφιμα και πυρομαχικά, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η «επίθεση» έλαβε χώρα σε κρίσιμη χρονική περίοδο λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Αντιθέτως, ο Γκάρι ΜακΚίνον αρνείται ότι η δράση του ήταν η μεγαλύτερη επίθεση χάκερ εναντίον στρατιωτικών υπηρεσιών, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, και υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν να ανακαλύψει κρυμμένα στοιχεία για την ύπαρξη UFO και τεχνολογίες που θα έκαναν τη ζωή πολλών ανθρώπων καλύτερη, αλλά κρατούνται μυστικές από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Χωρίς κωδικό πρόσβασης

«Δεν ήταν σκοπός μου να διαταράξω την ασφάλεια. Το γεγονός ότι εισερχόμουν (loggin) στο δίκτυο χωρίς να μου ζητηθεί κωδικός πρόσβασης (password) σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία ασφάλεια», δήλωσε ο κ. ΜακΚίνον που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Ο Βρετανός χάκερ αρνείται επίσης ότι προκάλεσε τις ζημίες για τις οποίες κατηγορείται, λέγοντας ότι θα ήταν αδύνατο για έναν άνθρωπο να προκαλέσει την κατάρρευση ενός ολόκληρου δικτύου. Παρ’ όλα αυτά παραδέχεται ότι εισήλθε χωρίς άδεια σε αμερικανικούς υπολογιστές, πράγμα για το οποίο έχει μετανιώσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή