Αποχρωσεις

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καθαριότητες»

Τη… στρατολόγηση δημοτικών υπαλλήλων, όπως οι συλλέκτες απορριμμάτων και οι οδοκαθαριστές, στην εκστρατεία για την πάταξη της εγκληματικότητας προτείνει -όπως μαθαίνουμε- ανεξάρτητη βρετανική αρχή, επιφορτισμένη με το έργο της καλύτερης δυνατής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος. Σε σχετική μελέτη της Audit Comission αναφέρεται ότι αυτού του είδους οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν κάλλιστα να συνδράμουν την αστυνομία και την τοπική διοίκηση στην προσπάθειά τους, να αντιμετωπίσουν φαινόμενα αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και ιδού το πώς και το γιατί: οι οδοκαθαριστές, αναφέρεται, γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, σε ποια σημεία εντοπίζονται συχνότερα χρησιμοποιημένες σύριγγες, ενώ οι σκουπιδιάρηδες, που βρίσκουν συχνά σπασμένα παράθυρα και πόρτες, άλλου είδους «ένοχα» απορρίμματα ή εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Ωστόσο, το συνδικάτο των δημοτικών υπαλλήλων απέρριψε εκ προοιμίου τις προτάσεις της επιτροπής, την οποία κατηγόρησε ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων αναζητεί άμισθους αστυνομικούς.

Αρρωστοι με την… μπάλα

Μπορεί ένας στους δύο Βερολινέζους να δηλώνει ενοχλημένος από την αναμενόμενη κοσμοσυρροή, στην πόλη, τον επόμενο μήνα για τον τελικό του Μουντιάλ, αλλά στην Ολλανδία, μια τουλάχιστον ασφαλιστική εταιρεία φαίνεται ότι «έπιασε το νόημα». Καθώς είναι κοινό μυστικό ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων, ένα κύμα ξαφνικής «ασθένειας» θα πλήξει τους χώρους εργασίας της γειτονικής Ολλανδίας, η εταιρεία προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη στους ενδιαφερόμενους εργοδότες για τις τυχόν απώλειες. Η εταιρεία ενεργεί μετά λόγου γνώσεως, καθώς δεκάδες χιλιάδες Ολλανδοί είχαν δηλώσει «ασθένεια», κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, στην Πορτογαλία το 2004 και το ποσοστό των «ασθενών» ανέβηκε στο 20%, τις μέρες, που έπαιζε η εθνική τους. Κατόπιν αυτού, έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι.

Αλλοι έτσι, άλλοι αλλιώς

Η Νικόλ Κίντμαν παντρεύεται τον Κιθ Ερμπαν, τραγουδιστή της κάντρι, με τον οποίο συνδέεται τα δύο τελευταία χρόνια. Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, για την ερμηνεία της, στην ταινία «Οι Ωρες» φέρεται να αποκάλυψε τα σχέδιά της, στο περιοδικό People Στο Λονδίνο, τώρα, ο Πολ Μακάρτνεϊ και η Χίδερ Μιλς ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν, επειδή όπως ανέφεραν δεν αντέχουν τη διαρκή διείσδυση των ΜΜΕ στην ιδιωτική τους ζωή. Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 2002, ένα χρόνο μετά το θάνατο της Λίντα, πρώτης συζύγου του Μακάρτνεϊ κι έχουν μια κόρη δύο ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή