Φωτιά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Φωτιά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε κτίριο του τομέα εμπορευμάτων του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον τραυματισμό τριών εργαζομένων. Οι πτήσεις από και προς το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας διεκόπησαν προσωρινά, ενώ χιλιάδες επιβάτες και υπάλληλοι του cargo, υποχρεώθηκαν από τις αρχές να απομακρυνθούν από γειτονικά κτίρια.

Οι αρχές παραδέχθηκαν χθες ότι δεν γνώριζαν τα αίτια της πυρκαγιάς, εκτιμώντας ότι αυτή ίσως να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ή σπίθα από εργασίες οξυγονοκόλλησης. Ανώτατος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας ανέφερε, ωστόσο με πεποίθηση ότι η Πυροσβεστική απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

«Τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού μας κάλυψε. Μύριζε σαν ηλεκτρική φωτιά. Η οροφή άρχισε να καίγεται, αλλά δεν ακούσαμε εκρήξεις», είπε ο εργάτης Ομέρ Τοπλάρ.

Μεγάλο τμήμα του κτιρίου, που στέγαζε αποθήκες των μεγάλων εταιρειών εμπορευμάτων, κατέρρευσε, κάτι που ίσως επηρεάσει τις εμπορευματικές πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη. Ο Φικρέτ Κασάπογλου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαβεβαίωσε το επιβατικό κοινό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά, αν και με κάποιες καθυστερήσεις.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη έριχναν επιβραδυντικό υγρό πάνω στα συντρίμμια του κτιρίου, ενώ οι αρχές του αεροδρομίου ανέφεραν αργά χθες το απόγευμα ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Κανονικά οι πτήσεις

«Η φωτιά έχει ελεγχθεί και λαμβάνουμε τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην εξαπλωθεί σε γειτονικούς επιβατικούς τερματικούς σταθμούς. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας των πτήσεων», είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Μπαρίς Τοζάρ.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV ανέφερε χθες ότι η πυρκαγιά πρέπει να ξεκίνησε από χώρο αποθήκευσης καυσίμων του εμπορευματικού σταθμού, όπου συχνά σταθμεύουν και μικρά αεροσκάφη κυρίως από κράτη της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Ο διευθυντής του αεροδρομίου, Ιρφάν Μπαλτά είπε ότι τα αεροσκάφη απομακρύνθηκαν εγκαίρως από τις φλόγες.

Το κτίριο, όπου αποθηκεύονται τα διεθνή εμπορεύματα, που φθάνουν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις συντήρησης στρατιωτικών αεροσκαφών. Ο τόπος της πυρκαγιάς βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τον επιβατικό σταθμό του Ατατούρκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή