Αποχρωσεις

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το χρήμα

Μια παρέα μεταλλουργών στην Ισπανία έπαιξε ένα κοινό λόττο, το οποίο ένας απ’ αυτούς ανέλαβε να καταθέσει. Οταν αυτό κέρδισε έξι εκατομμύρια ευρώ, ο καταθέτης του δελτίου ενημέρωσε τους 19 συναδέλφους του ότι προτίθεται να κρατήσει όλα τα κέρδη για λογαριασμό του, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κανενός είδους συμφωνία για το αντίθετο. Εκείνοι, πάλι, σφόδρα ενοχλημένοι από την αντισυναδελφική συμπεριφορά του δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και κινήθηκαν δικαστικά. Αν και ο μεταλλουργός δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό, εν τούτοις δεν κατάφερε να εξαργυρώσει το δελτίο του, αφού οι οργισμένοι συνάδελφοί του είναι αποφασισμένοι να τον εμποδίσουν με κάθε τρόπο. Τρία χρόνια εκκρεμεί αυτή η υπόθεση στα ισπανικά δικαστήρια κι όλο αυτό το διάστημα, ο «τυχερός» εργάτης είναι υποχρεωμένος να δουλεύει δίπλα δίπλα με τους «άτυχους» συναδέλφους του, οι οποίοι δεν φρόντισαν με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους. Η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου αυτήν την εβδομάδα σε δικαστήριο της Μπαρτσελόνα κι είναι φυσικό να προσελκύει το ενδιαφέρον της ισπανικής κοινής γνώμης. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα μετέχετε σ’ ένα ομαδικό λόττο, εξασφαλίστε καλού-κακού γραπτώς τη συμμετοχή σας, δεδομένου ότι ποτέ δεν ξέρεις…

«Εθνική επέτειος»

Οι μισοί κάτοικοι της Ναμίμπια ψήφισαν, όπως μαθαίνουμε, σε άτυπο ραδιοφωνικό δημοψήφισμα, να ανακηρυχθεί εθνική επέτειος η ημερομηνία γέννησης του παιδιού της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ, «Μπραντζελίνα» επί το συντομότερον. Οποία τιμή για το αγέννητο ακόμη βρέφος του διάσημου ζεύγους, το οποίο αναζήτησε στην αφρικανική χώρα λίγη ηρεμία από τα αδηφάγα φώτα της δημοσιότητας. «Εχουμε ισοπαλία, είναι 50-50» ανακοίνωσε από ραδιοφώνου η παρουσιάστρια της εκπομπής του Radio Wave, ενημερώνοντας τους ακροατές της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο μάλιστα συνεχίζεται. Οσο πλησιάζει η μέρα γέννησης του παιδιού, τόσο μεγαλώνει η ανυπομονησία των τοπικών Μέσων, τα οποία στην αρχή αντιμετώπισαν μάλλον ήρεμα την παρουσία των δύο ηθοποιών στη χώρα τους. Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτή η ηρεμία υπέκρυπτε μεγάλο ενθουσιασμό για το επικείμενο χαρμόσυνο γεγονός. Και μπορεί το αγέννητο παιδί να μην είναι γαλαζοαίματο -κάτι που ενδεχομένως θα δικαιολογούσε μια τέτοια τιμή- σίγουρα, όμως, είναι το «πριγκιπόπουλο» των απανταχού Μίντια.

Εν αναμονή

Θα ήταν ένας καθόλα βασιλικός γάμος, με εγγυημένη τηλεθέαση. Αν γινόταν, διότι εν τέλει δεν θα γίνει. Προς μεγάλη ανακούφιση των γαλαζοαίματων της Ευρώπης, οι οποίοι θα έπρεπε να βρουν μια καλή δικαιολογία, προκειμένου να τον αποφύγουν. Ο υποψήφιος γαμπρός, πρίγκιπας Φέρφριντ, απευθείας απόγονος του Κάιζερ, θα παντρευόταν την κατά 28 χρόνια νεότερή του Τατιάνα Γκζελ, μια κοινή θνητή με περιπετειώδες παρελθόν, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση. Ο γάμος του 63χρονου απογόνου του οίκου των Χοεντσόλερν με την αισθησιακή αρραβωνιαστικιά του θα αποτελούσε το αποκορύφωμα ενός ιδιότυπου τηλεοπτικού «ριάλιτι», στα επεισόδια του οποίου οι Γερμανοί τηλεθεατές παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό τη μεταμόρφωση της σύγχρονης «Σταχτοπούτας», σε αυριανή πριγκίπισσα. Ατυχώς, όμως, η τυπική έκδοση του διαζυγίου του «Φόφι», όπως αποκαλεί η Τατιάνα τον πρίγκιπά της, από την τρίτη σύζυγό του δεν ολοκληρώθηκε μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία λήξης του ριάλιτι από το δίκτυο RTL οπότε γάμος δεν μπορεί να γίνει και η νεαρή Τατιάνα είναι πλέον πριγκίπισσα εν αναμονή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή