Αποχρωσεις

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακαδημία του Ερωτα

Μια «ακαδημία του σεξ», όπου οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του έρωτα, για καλύτερη, μεγαλύτερη και υγιέστερη απόλαυση, θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό, το φθινόπωρο, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, αφιερωμένο στον έρωτα, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν -μεταξύ πολλών άλλων- πώς να φιλούν και να μιλούν ερωτικά, επιστρατεύοντας όλη τη μαεστρία τους. Θα πληροφορηθούν πώς μπορούν να εξελιχθούν σε ιδεώδη ερωτικό σύντροφο, αλλά και πώς να επιτύχουν και να συντηρήσουν μιαν απαράμιλλη ερωτική σχέση. Οπως διατείνεται η διευθύντριά του, η γιατρός Σάρα Μπριούερ, η ακαδημία «Αμόρα» δεν γνωρίζει όρια, αλλά φιλοδοξεί «να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το μύθο στον κόσμο του σεξ και να εκπαιδεύσει κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε να εξελιχθεί σ’ έναν φανταστικό εραστή». Δικαίωμα εισόδου στην ακαδημία έχουν άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και πάνω έναντι εισιτηρίου 22 ευρώ και πιθανότατα πολλοί Βρετανοί αδημονούν ήδη να φθάσει ο Σεπτέμβριος. Στο σημείο αυτό, έχει σημασία να επισημάνουμε ότι σε σφυγμομέτρηση της ευρωπαϊκής έκδοσης της Wall Street Journal, μόλις 3% των ερωτηθέντων Ευρωπαίων απάντησε ότι θεωρεί τους Βρετανούς τους καλύτερους εραστές της ηπείρου. Κατόπιν αυτού έπρεπε να πάρουν μαθήματα…

Παχύσαρκα ζώα

Οι Αυστραλοί φημίζονται για την αγάπη τους στα κατοικίδια. Ωστόσο, αυτή η αγάπη τους, σε συνδυασμό με την τάση που έχουν να τα ταΐζουν υπερβολικά μπορεί να αποβεί καταστροφική για τα ζώα. Η μεγαλύτερη οργάνωση προστασίας των ζώων στη χώρα (RSPCA) καταγγέλλει ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων επεκτείνουν το πρόβλημα της παχυσαρκίας στα ζώα τους. Πράγματι, οι Αυστραλοί εξελίσσονται σ’ ένα λαό στον οποίο τα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων ανταγωνίζονται εκείνα των Αμερικανών, οι οποίοι θεωρούνται οι πλέον παχύσαρκοι στον κόσμο. Η ίδια τάση αρχίζει να επικρατεί και στα κατοικίδια ζώα τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των υπέρβαρων γάτων και σκύλων, ακόμη και των υπέρβαρων κατοικίδιων… ποντικών. «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, ανάλογο με εκείνο που επικρατεί στους ανθρώπους», επισήμανε ο αρχικτηνίατρος της φιλοζωικής οργάνωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή ανθρώπων και κατοικιδίων.

Επιστροφή

Ο «Καβαλιέρε» δεν το βάζει εύκολα κάτω και διαβεβαιώνει τους φίλους του ότι θα επιστρέψει δριμύτερος στα πολιτικά πράγματα της χώρας του, μόλις διευθετηθεί το θέμα με τις άκυρες ψήφους. Η εβδομαδιαία επιθεώρηση L’Espresso φιλοξενεί σχετική επιστολή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, την οποία υπογράφει μ’ ένα απλό «Σίλβιο», σε μια προφανή ένδειξη της φιλικής και… συναδελφικής του διάθεσης. Γράφει, λοιπόν, ο Μπερλουσκόνι ότι στην πραγματικότητα δεν έχασε τις εκλογές, αλλά υπήρξε θύμα του εκλογικού συστήματος και νοθείας. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας εξηγεί στην επιστολή του πως το κόμμα του, η Φόρτσα Ιτάλια νίκησε μεν, έχασε δε και καταλήγει λέγοντας ότι «ως ηγέτης της αντιπολίτευσης εκπροσωπώ το 50,2% της χώρας και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα την κυβέρνηση, μόλις ελεγχθούν περισσότερες από ένα εκατομμύριο ψήφοι που ακυρώθηκαν». Το γραφείο του Μπερλουσκόνι επιβεβαίωσε την επιστολή, ενώ σύμφωνα με την «Κοριέρε ντελα Σέρα» παρόμοιες επιστολές έστειλε και σε άλλους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου.

Ο πατέρας Μακάρτνεϊ

Στη Βρετανία, τώρα, μια εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού του πρώην «Μπιτλ» Πολ Μακάρτνεϊ με τη δεύτερη σύζυγο του Χίδερ Μιλς, το ενδιαφέρον των «ταμπλόιντ» εστιάζεται στην τύχη της μικρής Βεατρίκης, της δίχρονης κόρης του ζευγαριού. Ποιος από τους δυο διάσημους γονείς θα αναλάβει την κηδεμονία της; Την απάντηση σ’ αυτό το… φλέγον ερώτημα έδωσε η «Ντέιλι Μέιλ», επικαλούμενη στενό φιλικό πρόσωπο του ζευγαριού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του οποίου, η Χίδερ συμφώνησε να αναλάβει τη μικρή ο 63χρονος Μακάρτνεϊ, καθώς η ίδια θέλει να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στις ανθρωπιστικές της δραστηριότητες. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι δυο γονείς θέλησαν να αποφύγουν έτσι μιαν ενδεχόμενη μακρά δικαστική διαμάχη, με τις επακόλουθες δυσμενείς συνέπειες για τη μικρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή