Βέτο Πολωνίας εναντίον Ρωσίας στην Ε.Ε.

Βέτο Πολωνίας εναντίον Ρωσίας στην Ε.Ε.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγωνιώδη προσπάθεια να σωθούν τα προσχήματα μετατράπηκε η χθεσινή σύνοδος κορυφής της Ρωσίας με την Ε.Ε. στο Ελσίνκι, αφού το πολωνικό βέτο δεν επέτρεψε την προγραμματισμένη επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Συνεργασίας, η ισχύς του οποίου λήγει στο τέλος του έτους. Η Πολωνία διαμαρτύρεται για τη ρωσική απαγόρευση στις εισαγωγές πολωνικού κρέατος, αλλά το βέτο της δεν ήταν ο μόνος λόγος που η σύνοδος περιορίστηκε σε συνομιλίες προετοιμασίας.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση της Μόσχας πως θα ακολουθήσει και άλλη απαγόρευση για τις εισαγωγές κρέατος από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία όταν ενταχθούν στην Ε.Ε., ενώ είναι σαφής η επιδίωξη του προέδρου Πούτιν να διατηρήσει διχασμένους τους Ευρωπαίους στο θέμα της ενέργειας. Ο κ. Πούτιν επανέλαβε χθες την άρνησή του να ανοίξει τη ρωσική αγορά ενέργειας σε ξένες εταιρείες και επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή