Διεφθαρμένα για τους Ελληνες κόμματα και ΜΜΕ

Διεφθαρμένα για τους Ελληνες κόμματα και ΜΜΕ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης καταγράφονται στη συνείδηση των Ελλήνων ως οι πλέον διεφθαρμένοι θεσμοί, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της Διεθνούς Διαφάνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 62 χώρες. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει στην Ελλάδα η εφορία και ακολουθούν η Δικαιοσύνη και ο τομέας της Υγείας, ενώ τη μικρότερη διαφθορά διαπιστώνουν οι Ελληνες στις ένοπλες δυνάμεις, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τον τομέα της Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική βούληση των κυβερνώντων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, οι ερωτηθέντες Ελληνες εμφανίζονται διχασμένοι. Σε παγκόσμια κλίμακα, η Ελλάδα εμφανίζεται να καταλαμβάνει, ως προς τον χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου, μια θέση πλησίον του Κογκό Μπραζαβίλ, της Ινδονησίας, της Νιγηρίας και της Ρωσίας, μακριά από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, πλην της Τσεχίας και της Μολδαβίας.

Ομως το 70% των Ελλήνων θεωρούν, σύμφωνα με την έρευνα, ότι «η διαφθορά επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πολιτικό σκηνικό», ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, φέρνοντας την Ελλάδα στην ίδια, τελευταία, κατηγορία με το Καμερούν, τη Βολιβία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Δυσπιστία

Αίσθηση προκαλεί η ισχυρή δυσπιστία της κοινής γνώμης στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με προεξάρχουσες τις σκανδιναβικές -κυρίως Δανία και Νορβηγία- έναντι του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή