Ο Φερχόιγκεν ήρωας και νέου σκανδάλου

Ο Φερχόιγκεν ήρωας και νέου σκανδάλου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Απαγορεύεται αυστηρά ο γυμνισμός σε κοινοτικά στελέχη. Αυτό είναι το επιμύθιο από το νέο σκάνδαλο, γύρω από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος συνελήφθη με αδαμιαία περιβολή από αδιάκριτο φωτογραφικό φακό, στο πλευρό της διευθύντριας του πολιτικού του γραφείου, Πέτρα Ερλερ. Το γερμανικό περιοδικό Focus απειλεί να δημοσιεύσει την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία ο Φερχόιγκεν φοράει μόνο το καπέλο του, εμπνεόμενος ίσως από το άσμα της ερωτικής ταινίας «Εννιάμισι εβδομάδες» με τη βραχνή φωνή του Τζο Κόκερ, «You can leave your hat on». Οι συντηρητικοί συμπατριώτες του με επικεφαλής την ευρωβουλευτή Γκαμπριέλε Στάνουερ έσπευσαν να ζητήσουν την παραίτησή του με το επιχείρημα ότι «δεν επιτρέπεται να τριγυρνά τσίτσιδος την παραμονή ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη Γερμανία».

Ο Φερχόιγκεν άρχισε να απασχολεί τα ΜΜΕ με την ερωτική του συμπεριφορά από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν πρωτοδημοσιεύτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από τις κοινές διακοπές του παράνομου ζευγαριού στη Λιθουανία. Το πρόβλημα δεν ήταν το ειδύλλιο καθαυτό, αλλά ο μηνιαίος μισθός της Ερλερ, που ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 11.500 χιλιάδων ευρώ, που πυροδότησε υποψίες για ευνοιοκρατία στις Βρυξέλλες. «Είναι ιδιωτική υπόθεση. Πρόκειται για την προσωπική του αξιοπρέπεια», ήταν η χθεσινή λακωνική δήλωση του εκπροσώπου του, ενώ ο Φερχόιγκεν εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη τόσο του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, όσο και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ Σταϊνμάγιερ.

Η ιδιωτική ζωή ανώτατων αξιωματούχων της Ε.Ε. είναι υπό κανονικές συνθήκες θέμα ταμπού. Ωστόσο, οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν ότι οι αποκαλύψεις εις βάρος του Φερχόιγκεν συνδέονται με πρόσφατες δηλώσεις του, πως οι 25 επίτροποι έχουν εμπλακεί σε μάχη εξουσίας με τους γραφειοκράτες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή