Μπαράζ επιθέσεων με 26 νεκρούς στο Ιράκ

Μπαράζ επιθέσεων με 26 νεκρούς στο Ιράκ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΓΔΑΤΗ. Τουλάχιστον 26 Ιρακινοί σκοτώθηκαν χθες σε μια σειρά βομβιστικών και δολοφονικών επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή στην επαρχία Ανμπάρ του δυτικού Ιράκ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει τις επαφές τους, προκειμένου να αποφασίσει τι στρατηγική θα ακολουθήσει στο Ιράκ τα επόμενα δύο χρόνια.

Αγνωστοι δολοφόνοι σκότωσαν χθες μια έγκυο γυναίκα κουρδικής καταγωγής και τρία από τα παιδιά της μέσα στο σπίτι τους, 75 χιλιόμετρα νότια του Κιρκούκ. Μια ισχυρή βόμβα εξερράγη έξω από το σπίτι του ταξιάρχου Αράς Κακί, επικεφαλής του τμήματος δίωξης εγκλήματος του Κιρκούκ τραυματίζοντας σοβαρά έξι ανθρώπους και καταστρέφοντας αρκετά σπίτια. Στο υπόλοιπο Ιράκ ήταν χθες μια συνηθισμένη ημέρα με απαγωγές, δολοφονίες, εκρήξεις βομβών και επιθέσεις κατά δικαίων και αδίκων. Περιλαμβανομένων των τεσσάρων στρατιωτών που σκοτώθηκαν την Κυριακή οι αμερικανικές απώλειες από την αρχή του μήνα έφτασαν τις 48 και στην περίπτωση που συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό ο Δεκέμβριος θα αποδειχθεί ένας από τους φονικότερους μήνες του πολέμου. Χθες ένα μεταγωγικό ελικόπτερο Σούπερ Στάλιον πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο δυτικό Ιράκ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 18 από τους επιβάτες του.

Στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Τζορτζ Μπους συνεχίζει τις επαφές του με στρατιωτικούς, διπλωμάτες, αναλυτές και πολιτικούς, προκειμένου να καταλήξει στην στρατηγική που θα ακολουθήσει στο Ιράκ. Χθες επισκέφθηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκειμένου να συζητήσει τι διπλωματικές και στρατιωτικές εναλλακτικές λύσεις διαθέτει, ενώ αργότερα αναμενόταν να δεχθεί στο Οβάλ Γραφείο ομάδα διακεκριμένων πολιτικών αναλυτών και απόστρατων στρατηγών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου κ. Τόνι Σνόου δήλωσε χθες ότι ο κ. Μπους ελπίζει να ανακοινώσει τις όποιες αποφάσεις του μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων. «Είναι κάτι που θα θέλαμε, αλλά δεν πρόκειται να δεσμευθώ επ’ αυτού», είπε ο κ. Σνόου. Σήμερα ο κ. Μπους θα συνομιλήσει με ανώτερους στρατιωτικούς διοικητές στο Ιράκ και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ κ. Ζαλμάι Χαλίλζαντ, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον σουνίτη αντιποεδρο του Ιράκ Ταρίκ Χασεμί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή