Αποχρωσεις

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σέρι μοντέλο

Οι κρυφές χάρες της Σέρι Μπλερ, η οποία πόζαρε γυμνή στα νιάτα της, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τάιμς», πιθανότατα θα παραμείνουν… κρυφές εσαεί, αφού ο καλλιτέχνης ουδέποτε ολοκλήρωσε τον πίνακά του, με τη Σέρι ως μοντέλο. Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού πόζαρε επί ένα χρόνο για πίνακα του Euan Uglow, ευρύτερα γνωστού για τα γυναικεία γυμνά του, όταν ήταν φοιτήτρια Νομικής και πληρωνόταν για τις υπηρεσίες της, κάπου 7 ευρώ την ώρα. Ο καλλιτέχνης, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε στην εφημερίδα ο στενός του φίλος Γουίλ Ντάρμπι δεν ολοκλήρωσε ποτέ αυτό το έργο «Striding Nude, Blue Dress» και επανέλαβε αργότερα την προσπάθεια με άλλο μοντέλο. Ο μισοτελειωμένος πίνακας με τη Σέρι εκτέθηκε για μια και τελευταία φορά το 1983 μαζί με τον ολοκληρωμένο, αλλά έκτοτε ο καλλιτέχνης δεν θέλησε να τον ξαναεκθέσει. Ολα αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενα στενού φίλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Uglow αποφάσισε ο ίδιος να μην τον ξαναεκθέσει, αφότου οι Μπλερ εμφανίστηκαν στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Ποιο το μεμπτόν του πράγματος θα μας πείτε, αφού όλα συνέβησαν σε μακρινές εποχές, είτε για οικονομικούς είτε για καλλιτεχνικούς λόγους, και θα συμφωνήσουμε μαζί σας. Αλλωστε και η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο το δημοσίευμα.

Φιλοζωική ευαισθησία

Εκκληση στη… φιλοζωική ευαισθησία των αρχών του Πεκίνου και την επανεξέταση της «πολιτικής του ενός σκύλου», έκανε χθες φιλοζωική οργάνωση του Χονγκ Κονγκ, χαρακτηρίζοντάς τη ελαττωματική και «ρατσιστική». Τον περασμένο μήνα και με απόφαση της δημοτικής αρχής απαγορεύθηκε στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να έχουν πάνω από ένα σκύλο, το μέγεθος του οποίου δεν μπορεί επιπλέον να είναι μεγαλύτερο από 35 εκατοστά. Αυτό σημαίνει εξαρχής αποκλεισμό των μεγαλόσωμων ζώων κι επιπλέον απομάκρυνση των γονιών από τα μικρά τους. Κι εδώ είναι που η φιλοζωική οργάνωση επικαλείται το συναίσθημα των αρμοδίων: δείξτε λίγη ευαισθησία και μη διαλύετε οικογένειες, καλεί η Τζιλ Ρόμπινσον, ιδρύτρια της οργάνωσης «Animals Asia», τις αρχές του Πεκίνου. Η ίδια επιπλέον είναι διατεθειμένη να δωρίσει στον Δήμο του Πεκίνου πάνω από 50.000 φίμωτρα, προκειμένου να κατευνάσει τον φόβο από μια ενδεχόμενη επιδημία λύσσας.

Ωραίοι και πολιτικοί

Η ομορφιά, λέγεται, δεν είναι το παν. Αλλά ενώ κάποιοι εξακολουθούν να το πιστεύουν, άλλοι πάλι ομολογούν ότι στη «μιντιακή» εποχή μας είναι αυτό που μετράει περισσότερο, ειδικά αν ασχολείσαι με την πολιτική. Η έρευνα Αυστραλού οικονομολόγου του Εθνικού Πανεπιστημίου έρχεται να επιβεβαιώσει τη δεύτερη εκδοχή, καθώς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η «ομορφιά» όντως ενισχύει τις πιθανότητες εκλογής των πολιτικών και μάλιστα κατά μιάμιση με δύο ποσοστιαίες μονάδες. Παράλληλα, ωστόσο, ο Αυστραλός επιστήμονας έκανε και μια δεύτερη διαπίστωση: ότι, δηλαδή, η εμφάνιση περνάει σε δεύτερο επίπεδο, όταν ο πολιτικός γίνεται ευρύτερα γνωστός, ενώ είναι σημαντικό «εφόδιο» για τους πρωτοεμφανιζόμενους στην πολιτική. Εκείνο που μετράει, με άλλα λόγια, καλώς ή κακώς είναι η πρώτη εντύπωση και γι’ αυτήν άλλωστε αγωνίζονται οι απανταχού «νέοι» της πολιτικής, διαγκωνιζόμενοι για το ενδιαφέρον των «Μίντια». Οπότε άπαξ και εξασφαλίσουν «αναγνωρισιμότητα» μπορούν ανετότερα να ρίξουν το βάρος στην πολιτική και λιγότερο στην εμφάνιση.

Αντοχές

Ωστόσο, από τη στιγμή που θα κερδίσεις το ενδιαφέρον των Μέσων, είτε πρέπει να είσαι έτοιμος και για τις επιθέσεις τους ώστε να τις χειριστείς αναλόγως και ει δυνατόν προς όφελός σου, είτε να έχεις μεγάλο στομάχι. «Προσόντα», τα οποία πιθανότατα δεν διέθετε ο επί δεκαετίες σύντροφος της Τζίνα Λολομπριτζίτα, γι’ αυτό και την εγκατέλειψε, λίγες εβδομάδες πριν από τον προγραμματισμένο για το νέο έτος γάμο τους. Αυτή τουλάχιστον είναι η εκδοχή της πάλαι ποτέ «Ωραιότερης Γυναίκας στον Κόσμο» για την ακύρωση του γάμου: ότι δηλαδή ο 45χρονος επιχειρηματίας Ριγκάου δεν άντεξε τις «επανειλημμένες επιθέσεις, τις προσβολές και τη βία» των Μέσων. Οπότε και η ίδια έταξε σκοπό της ζωής της τη θέσπιση διεθνούς νομοθεσίας για την προστασία του ανυπεράσπιστου πολίτη από τον τυχοδιωκτικό Τύπο και την τηλεόραση. Η σχέση της, είπε η «Λολό», με τον Ριγκάου οδηγήθηκε στην «απόλυτη κρίση», όταν μετά την ανακοίνωση του γάμου άρχισαν και οι επιθέσεις των Μέσων εναντίον του συντρόφου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή