Μυστική εκτέλεση για τον Σαντάμ

Μυστική εκτέλεση για τον Σαντάμ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΓΔΑΤΗ. Μυστική εκτέλεση, μυστική κηδεία και κανένα μνημείο για τον Σαντάμ Χουσεΐν αποφάσισε η ιρακινή κυβέρνηση. Ο πρώην Ιρακινός πρόεδρος έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση που του επιβάλει τη θανατική ποινή.

Προεξοφλώντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι καταδικαστική, κυβερνητικός αξιωματούχος που κράτησε την ανωνυμία του γιατί το δικαστήριο υποτίθεται ότι είναι ανεξάρτητο, περιέγραψε τα σχέδια της ιρακινής κυβέρνησης. «Σκεφτόμαστε να εκτελέσουμε και τους τρεις, τον Σαντάμ, τον Μπαρζάν αλ Τικριτί (ετεροθαλή αδελφό του) και τον Αουάντ Αχμέντ αλ Μπαντάρ (πρώην δικαστή) την ίδια μέρα», είπε ο αξιωματούχος. «Μπορεί να θάψουμε τον Σαντάμ σε μυστική τοποθεσία» είπε. «Μπορεί αργότερα να παραδώσουμε το πτώμα στους συγγενείς του, αφού στη μουσουλμανική παράδοση δεν απαγορεύεται η εκταφή. Ομως ένα πράγμα που θα φροντίσουμε θα είναι να μην ανεγερθεί πουθενά στο Ιράκ μνημείο προς τιμήν του».

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι εκτελέσεις θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός Νουρί αλ Μαλικί είπε ότι ο Σαντάμ θα εκτελεστεί πριν από το τέλος του χρόνου, αλλά ο αξιωματούχος θεωρεί ότι αυτό «δεν είναι πολύ πιθανό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή